Начало/Манолова: Освен за милиардите, ревизия ще има и за обезобразяването на българската природа

Манолова: Освен за милиардите, ревизия ще има и за обезобразяването на българската природа

06.02.2021

„Изправи се.БГ“ е категорично против Девня да се превърне в сметището на Източна България, каза Манолова във Варна

След изборите ще има ревизия не само как са похарчени милиарди левове от черни дупки като държавните „Автомагистрали“, „Монтажи“, парите за саниране и ВиК-холдинга. Ревизия ще има и на всички действия, свързани с обезобразяването на природата в България. Морската градина във Варна и начинът, по който е придобивана собственост там, ще е обект на ревизия от парламентарна комисия, създадена след изборите, специално с тази цел. Ще има промени и в градоустройственото законодателство, които да гарантират, че безобразията с презастрояването и унищожаването на зелени площи ще са прекратени.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред медиите във Варна, където днес открива втори офис на организацията.

„Изправи се.БГ“ е категорично против застрояването на Морската градина. Трябва да има само зелени площи, без строителство и да се забрани продажбата на терени от Морската градина. Огражденията на имоти там са на ръба и оттатък закона, допълни тя.

Манолова е категорична, че „Изправи се.БГ“ е против Девня да се превърне в сметището на Североизтока.

Налице е инвестиционно намерение да се разшири инсталацията за горене на боклук в Девня, с което ще се увеличи с десет пъти количеството отпадъци, изгаряни вътре. Ако досега са изгаряни по осем тона на денонощие, то с разширението ще се изгарят 95 тона отпадъци за 24 часа, включително медицински отпадъци и пестициди. Това тревожи хората от Девня и те са решени да се противопоставят с всички средства и с граждански натиск. „Изправи се.БГ“ подкрепя хората от Девня, допълни тя.

Подкрепихме Радев за следващ мандат и това е осъзнато решение. Знам колко е харесван и одобряван президентът от хората на протестите и колко го харесват българските граждани. Това е единствената институция, която запази достойнството си, държа се почтено, има смело поведение и събира адмирациите на българските граждани. Подкрепата за президента от „Изправи се.БГ“ е безусловна, каза още Манолова.

Тя допълни, че днес се открива втори офис на организацията във Варна, в квартал „Младост“, както и още два офиса – в Девня и Долни Чифлик.

Тагове: Новини