Начало/Манолова отговори на Нинова: Само председателят на БСП не иска ляво обединение

Манолова отговори на Нинова: Само председателят на БСП не иска ляво обединение

24.03.2024

Единственият правилен път за лявото в България е обединение. Разбитата и разединена левица е трофей за Борисов и Пеевски и кръводарява за Възраждане. Нинова докара БСП дотам, че извън партията да има повече социалисти, които да милеят за лявата идея, отколкото в ръководството ѝ.

Това заяви в своя позиция председателят на "Изправи се България" Мая Манолова в отговор на публикация на Корнелия Нинова във Фейсбук.

В позицията си Манолова заяви, че на вчерашния форум в НДК "Изправи се България" са били поканени като гости - част от успешната коалиция за местните избори в София, сформирана от Иван Таков. По нейни думи, същата коалиция трябва да се направи в национален мащаб, а защо Нинова се страхува от това, е въпрос на нейни зависимости.
„Дали на някого е обещала слаба левица срещу постове и политически чадър предстои цяла България да види. А ние продължаваме да работим, въпреки пречещите, за обединение не само на левите, а на всички гневни хора срещу властта на мутрите“, категорична е Манолова.

Също така припомняме, че през февруари 2023 г. Борисов се появи за пръв път в Народното събрание от 3 години именно по покана на Нинова за преговори за съставяне на правителство. Подобна беше ситуацията и след парламентарните избори на 2 април м.г., когато Нинова отново преговаряше с Борисов по негова покана за сформиране на кабинет.

Тагове: