Начало/Манолова: От Държавния резерв са източени 100 тона гориво, но се твърди, че е разлив

Манолова: От Държавния резерв са източени 100 тона гориво, но се твърди, че е разлив

25.08.2021

Такъв разлив би приличал на Мексиканския залив и би причинил екологична катастрофа, обясни Манолова

Шокирана съм! На днешното заседание на Комисията по ревизията стана ясно, че от Държавния резерв са източени 100 тона гориво и се твърди, че това е разлив. Такъв разлив би приличал на Мексиканския залив и би причинил екологична катастрофа, ако се е случил. Където и да се бръкне в държавните дружества, се случват кражби за милиони. Където и да се пипне след ГЕРБ, положението е „след мен и потоп“.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в предаването „Още от деня“ по БНТ днес във връзка с разглеждан от Комисията по ревизията сигнал.

Преди това изслушахме новото ръководство на „Автомагистрали“ ЕАД. Те са в шок, защото ако дружеството продължи да изпълнява договори с нарушения за милиарди левове, те ще отидат в затвора, допълни Манолова и посочи, че на следващото заседание, във вторник, Комисията по ревизията ще продължи да разглежда Държавния резерв и ще разгледа „златния гьол“ при ГКПП „Капитан Андреево“.

Манолова подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще положи всички усилия да се състави правителство, без значение кой ще получи третия мандат. Ние не желаем министерски постове, властови позиции и парцелиране на властта. Искаме хората да получат стабилност и спокойствие от почтен редовен кабинет с доказани експерти и служебни министри, заяви тя.

За нас е технически въпрос кой ще получи третия мандат, защото той може да бъде успешен единствено и само ако „Има такъв народ“ се върнат в преговорите. Ако третият мандат бъде даден на нашата парламентарна група, ние ще го дадем на ИТН, за да имат нов шанс да съставят правителство. Кабинет е възможен само ако партията на Слави Трифонов се включи в неговото сформиране. Почтено е те да посочат премиера и основните министри, защото са първа политическа сила, каза още Манолова.

Между първо и второ четене на актуализацията на бюджета „Изправи се БГ! Ние идваме!“ ще направи свои предложения за подкрепа на медиците, фирмите и самоосигуряващите се лица, пенсионерите, младите семейства, Гранична полиция, горските и хората, които гасят пожарите, фермерите. Очакванията да подкрепим българските домакинства са към актуализацията на бюджета и ние ще я подкрепим на първо четене. Ще има 2 млрд. лв. повече в хазната тази година, но служебното правителство е с „вързани ръце“, ако няма актуализация на бюджета, обясни Манолова и допълни, че ще предложи минимална пенсия 369 лв. за всички пенсионери.

Тагове: Новини