Начало/Манолова: ПИК и Антон Тодоров са двете визитни картички на Бойко Борисов. Съдя ги

Манолова: ПИК и Антон Тодоров са двете визитни картички на Бойко Борисов. Съдя ги

08.01.2021

ПИК и Антон Тодоров са двете визитни картички на Бойко Борисов. Заведох шест дела за клеветнически публикации. Четири дела срещу ПИК за общо шест статии, едно е срещу Ретро – за една статия, както и един иск срещу Антон Тодоров, който беше депутат от ГЕРБ, уволняваше журналисти, в момента работи в телевизия на ГЕРБ и е служител в централата на ГЕРБ.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова пред телевизия Евроком.

Борисов да дойде в съда и да каже, тъй като вече минаха всякакви морални и човешки граници, кога ме е лекувал от рак и къде ме е лекувал. Борисов няма никакво отношение към моето лечение, допълни Манолова. Тя добави, че едно от делата е заради публикации, че е в развод, което категорично не отговаря на истината.

Манолова подчерта, че исковете са на обща стойност 300 хил. лв. и парите ще се дадат за благотворителни каузи. Дела трябва да се заведат и срещу другите медии, които препечатват подобни публикации, заяви тя.

Откакто се явих на изборите в София, е започнала кампания срещу мен. Борисов така прави кампания – с мутренски методи, които използва включително и срещу опоненти жени. Той не се явява лично на делото, което му заведох за клевета, защото го е страх да застане лице в лице с мен. Той изпрати главната редакторка на ПИК, като свидетел в съда, да го защитава. С клеветническа, долна, гнусна, цинична, вулгарна кампания те правят избори. Не трябва да позволяваме това да се случи и на парламентарните избори, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

Тагове: Новини