Начало/Манолова призова столичани за масово горене на сметките от Топлофикация

Манолова призова столичани за масово горене на сметките от Топлофикация

16.09.2022

Изправи се България: Не плащай!
„Всички знаем, че Топлофикация ограбва българските граждани с 11% ДДС и продължава грабежа докрай. А Общината и КЕВР си затварят очите.“ – така коментира лидерът на Изправи се България първопричината за провеждане на кампанията „Не плащай“ и призова столичани на 16 септември, в 14:30 ч. пред Топлофикация-София за масово горене на сметки.
От Изправи се България коментират като подозрителна гробовната тишина по отношение изравнителните сметки за парно, както от страна на Топлофикация, така и от КЕВР и Столична община, която е принципал на дружеството. „Този грабеж трябва да бъде прекратен и разобличен.“ – коментира възмутено Манолова. За обикновения българин е невъзможно да плаща свръхповишените сметки за парно, ток, газ, дърва за огрев, пелети и т.н. Време е хората да се изправят и да заявят, че няма да плащат надписани сметки.
В отговор на въпрос какво ще се случи с натрупаните лихви върху неплатените сметки, Манолова заяви ,че очаква натискът върху Топлофикация, КЕВР и Столичния общински съвет да продължи и призова съвестните общински съветници да внесат за разглеждане извънредно решение да не се начисляват лихви върху сметките на хора след 14ти септември, докато Топлофикация не си поправи коректно фактурите .
Кампанията „Не плащай“ вече се простира и по отношение на сметките на водата – цената й скочи с 60%. От Изправи се България е подаден сигнал в прокуратурата за увеличението на водата в Бургас, а в обл. Велико Търново хората бяха принудени да плащат вода, която не са ползвали в продължение на месеци. Няма как да караме хората да плащат служебно начислени фактури.
Ако след 2 октомври правителството не приеме да поеме цялото увеличение на сметките за всички енергийно-бедни, които вече наброяват повече от 3 млн. българи ,ще се премине към ефективни действия и гражданско неподчинение.
Важен приоритет в спасителния план на Изправи се България е заложен за повишаването на доходите и преизчисление на пенсиите спрямо осигурителен доход от 2021г. „Хората в страната гледат с насмешка на повишението от 8% на пенсиите „и това при положение, че официално инфлацията вече е 18%“.
„Извънредните мерки, за които призоваваме са резултат от извънредните печалби на шепа олигарси и в резултат на извънредното обедняване на българските граждани.“ – каза Манолова. Изправи се България от миналата година говорят, че пазара за електрическа енергия и борсата за газ трябва да бъдат заменени от други регулации.
На финала на разговора, Манолова коментира, че социологиите отдавна са загубили доверието ѝ, още от времето за кметски избори в София през 2019г, когато в деня на изборите социолозите вещаеха разлика от 14-16% с Фандъкова, а крайните резултати с всички манипулации отчетоха едва 4% разлика. Манолова потвърди, че няма съмнение, че на тези избори хората ще гласуват полезно за самите себе си – не за големите партии, които са продали интересите им, а за тези, които са доказали, че се борят за самите хора.

Тагове: