Начало/Манолова: Северозападът има право на модерно земеделие и високи доходи

Манолова: Северозападът има право на модерно земеделие и високи доходи

03.07.2021

Северозападът има право на земеделско стопанство с модерна техника и високи доходи. За „Изправи се! Мутри вън!“ земеделците са приоритет. Предвиждаме безлихвено кредитиране за модернизиране на земеделските стопанства и за закупуване на селскостопанска техника. Така, българското селско стопанство ще стане модерно, високотехнологично, с високи добиви.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в село Манастирище, Врачанско, където днес започна жътвата. Тя пожела добра реколта и пълни крини. Манолова се включи и в ритуала зажънване.

Ще поканим земеделските производители да участват в определянето на правилата за разпределяне на европейските средства, така че да има допълнителна подкрепа и за по-малките. Програмата ни предвижда изграждане на солидарен фонд за подкрепа на земеделците при неблагоприятни природни явления, допълни Манолова.

Огромно уважение към работливите хора на Северозапада. Тук има огромен потенциал за всичко. Тези трудолюбиви хора задължават всяка следваща власт да ги подкрепя, а не да ги мачка и да им пречи. Промяната идва и хората го усещат, каза още тя.

Манолова подчерта, че сред основните приоритети на „Изправи се! Мутри вън!“ е увеличаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход 2018 г., подкрепа за малкия бизнес, самоосигуряващите се лица и земеделските производители.

Тагове: Новини