Начало/Манолова се среща с правосъдния министър за връщането на партийната субсидия

Манолова се среща с правосъдния министър за връщането на партийната субсидия

31.05.2021

На срещата ще се обсъди и състоянието на арестите, сигнали за които бяха постъпили в Комисията по ревизията в 45-ото НС

В понеделник в 12:15 ч. председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова ще се срещне със служебния правосъден министър Янаки Стоилов.

На срещата ще бъде обсъдена техническата възможност средствата от партийната субсидия на депутатите от Гражданската платформа "Изправи се.БГ" да бъдат върнати по сметката на държавния бюджет. Манолова ще обсъди с правосъдния министър и състоянието на арестите, сигнали за които бяха постъпили в Комисията по ревизията в 45-ото НС.

По отношение на партийната субсидия става дума за връщането на около 80 хил. лв. от разликата между 8 лв. на глас и 1 лв. на глас, колкото настояваха от коалицията да стане субсидията. Сумата все още не е преведена към Гражданската платформа „Изправи се.БГ“.

Припомняме, че през месец май, в 45-ото Народно събрание "Изправи се! Мутри вън!" подкрепи предложението на „Има такъв народ“ партийната субсидия да бъде намалена от 8 лв. на 1 лв. на глас.

Останалите партии обаче отказаха да намалят партийната субсидия. „Изправи се.БГ“ ще върне разликата между 8 лв. и 1 лв. от субсидията, заяви Манолова в пленарна зала по време на обсъждането на законопроекта на 5 май 2021 г.

Срещата на Манолова днес е част от поредицата й срещи с всички министри, в чиито ресори попадат сигналите от Комисията по ревизията.

Пред сградата на Министерството на правосъдието на ул. „Славянска“ №1, преди срещата, Манолова ще даде допълнителна информация за медиите.

Тагове: Новини