Начало/Манолова: Следващият парламент ще се заеме с разобличаването на безобразията на Борисов

Манолова: Следващият парламент ще се заеме с разобличаването на безобразията на Борисов

23.06.2021

Следващият парламент ще се заеме с разобличаването на безобразията на 10-годишното управление на Борисов. Предизборната кампания не е място за кал, компромати, записи и изобличаване на драстични случаи. Компроматите няма да нахранят хората, предлагаме решения и водим кампания, с която представяме нашия план.

Това заяви днес председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Лице в лице“ по бТВ, където взе участие и зам.-председателят на коалицията Николай Хаджигенов.

Ще има второ, подобрено издание на Комисията по ревизията в 46-ия парламент и ще предложим да бъдат включени секторите и държавни предприятия с най-големи аномалии - най-много калинки, бонуси и източвания. Там, където шефовете получават по-високи възнаграждения от премиера и президента взети заедно, допълни Манолова.

По-голяма част от служебните министри продължават това, което Комисията по ревизията в 45-тия парламент започна и се движат по стартовия списък – ББР, „Автомагистрали“, „Монтажи“. Държавата е болна и са необходими изследвания, както при всяко заболяване. Това би следвало да са ревизия и осветяване на всяко едно ъгълче, каза тя.

Подкрепяме министрите, които имат достатъчно смелост да осветят цялата истина за 10-годишното управление на Борисов. Бих задала въпрос на транспортния министър дали отново Михаил Константинов и Ивайло Филипов от Информационно обслужване ще броят резултатите от изборите. Те отдавна са загубили обществено доверие и очакваме някакви действия от този министър, подчерта Манолова и заяви, че служебното правителство ще бъде оценено след изтичането на мандата му.

Решението по закона „Магнитски“ показа, че българските институции, разследващите органи, прокуратурата, съда са си затваряли очите. Още по време на протестите българското правителство беше предупреждавано няколко пъти и накрая последва звучен шамар с решението по закона „Магнитски“, каза тя.

Ние сме най-корумпираната държава в Европейския съюз благодарение на Борисов. В истинската демократична държава не се разминава на никой и това не е реваншизъм, а правосъдие. Ще продължим в следващото събрание с Комисията „Манолова“, комисиите за полицейското насилие на протестите и за подслушванията, с нов Висш съдебен съвет и предсрочно прекратяване на мандата на ВСС и на Гешев, заяви Николай Хаджигенов.

„Изправи се! Мутри вън!“, „Има такъв народ“ и Демократична България трябва да направим правосъдната реформа. Иначе има правосъдна реформа тип ГЕРБ. Трябва да се закрият специализираните съдилища и специализираната прокуратура, защото не са правосъден орган, а бухалка, заяви той.

Специализираната прокуратура е поискала, а Специализираният съд е разрешил незаконното подслушване на хора от протеста и политици. Подозираме, че това е поръчка и папките са отивали на бюрото на бившия премиер, каза Манолова.

Тагове: Новини