Начало/Манолова: Служебният регионален министър да вземе мерки за пътя на с. Три кладенци

Манолова: Служебният регионален министър да вземе мерки за пътя на с. Три кладенци

20.05.2021

Служебният регионален министър да вземе мерки за ремонта на пътя на с. Три кладенци. Да дойде, да види в какво състояние е и да са ясни вариантите за финансиране. Безобразие е в 21 в., в държава членка на Европейския съюз, пътят да не е ремонтиран. След като има самозабравили се кметове, които смятат, че партията майка ГЕРБ ги е избрала, а не хората, държавата трябва да се намеси.

Това заяви Мая Манолова във видео на живо във Фейсбук на протеста на жителите на с. Три кладенци заради не ремонтирания път на селото.

Не може общинският кмет да дава пари на който кмет му е симпатичен. Не може жителите на определени села да са наказвани, защото не са гласували за определена партия. Кметът на Враца наказва селото, че не са избрали кмет от ГЕРБ, допълни Манолова.

Предишният регионален министър Петя Аврамова беше избрана за депутат от Враца. Дадоха се 5 млрд. лв. за магистрали, не можа ли да види какво е състоянието на пътищата тук? Гражданите не подкрепят корупционните практики да се изпишат 5 млрд. лв. за пътища и от тях да се откраднат 30-40 %, категорична бе тя.

Ангажирала съм се с проблема още през 2019 г. в качеството си на омбудсман. Институциите обещаха, че ще решат проблема на хората от с. Три кладенци. На част от пътя тогава започна ремонт. Но състоянието на пътя е безобразно, хората не могат да пътуват нормално и са в правото си да са възмутени, допълни Манолова.

От „Изправи се.БГ“ предлагаме да има Агенция за Северозапада, като част от изпълнителната власт, в която да се отделят 500 млн. лв. на годишна база. Да има ясно финансиране за решаване на проблемите, гласувано от парламента и списък с проектите и тяхната последователност. Да не зависят хората от волята на един или друг самозабравил се управленец. Агенцията за Северозапада няма да гледа кой кмет от коя партия е избран, каза още тя.

Тагове: Новини