Начало/Манолова: „Солидарна България“ няма да се прегърнем с ГЕРБ и ДПС

Манолова: „Солидарна България“ няма да се прегърнем с ГЕРБ и ДПС

27.04.2024

Ние сме единствените, които ще се противопоставим и няма да се събираме със сглобката: с ГЕРБ, с ДПС и с ПП-ДБ.
Това заяви председателят на „Изправи се България“, част от коалиция „Солидарна България“, Мая Манолова в предаването „Офанзива с Любо Огнянов“ по NovaNews.
Манолова припомни, че от партията ѝ единствени не са предали и продали хората от протестите. По нейни думи през 2021 г., когато „Изправи се! Мутри вън!“ беше част от два парламента, формации като ПП и ДБ, които са се кълнели, че ще направят промяна и са се отричали от Борисов и от Пеевски, в крайна сметка са се събрали с тях.
„Не, ние не сме се прегръщали с Борисов. Не, ние няма да се прегърнем с Борисов. Не, ние няма да предадем доверието на тези, които искат едноличния модел на управление и мутрите да бъдат изгонени от властта. Така че ние сме доказали, че водим битка срещу модела на ГЕРБ и ще продължим да се борим, както с Комисията по ревизията доказахме за злоупотребите и изтичането на пари по време на 12-годишното управление на ГЕРБ. Биографията ми е ясна, както и тази на Ваня Григорова“ – категорична беше Манолова.
По думи на Манолова амбициите на „Солидарна България“ са да влязат в следващия парламент, да продължат Комисията по ревизията с ревизия на безобразята и кражбите на сглобката, да приемат закони за хората, които напълно са били игнорирани от партиите в това Народно събрание – таван на цените на храните, на банковите такси, социална поносимост на битовите сметки (тока, парното, водата), закон за колекторите, закон за частния фалит.
„Биейки се за постове, за власт и за пари, сглобката напълно забрави народа и ситуацията в момента е тежка за 700 хил. работещи бедни, за 500 хил. пенсионери, за българските домакинства“, коментира председателят на „Изправи се България“.
Като причини да се явят заедно с Ваня Григорова на парламентарните избори Мая Манолова посочи:
„Ние сме последователни в защитата на обикновените работещи хора. Да, биткаджии сме. Защитата на възнагражденията, на условията на труд, на правата на работниците са каузи, които Ваня Григорова активно и сърцато защитаваше като синдикалист, както и аз като омбудсман – битката срещу монополите, за добър живот на домакинства, на обикновения българин, на когото му вдигнаха тока, водата и парното, който не може да отиде да си напазарува нормално за великденската трапеза. Това са каузи, за които хората вярват, че ние ще сме тези, които ще отстояваме.“

Тагове: