Начало/Манолова: Срещу плана на ГЕРБ за асфалт, тръби и бетон представяме план за децата и семействата в България

Манолова: Срещу плана на ГЕРБ за асфалт, тръби и бетон представяме план за децата и семействата в България

21.03.2021

Срещу плана на ГЕРБ за асфалт, тръби и бетон ние представяме нашия план за подкрепа на децата, самотните родители и семействата в България с над 620 мерки за 700 млн. лв. Това е по-малко от дадените 1 млрд. лв. за ВиК-холдинг и от 4,5 млрд. лв., потънали в черната каса на властта „Автомагистрали“. Предвиждаме помощ за първо, второ и трето дете, съответно по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв. Държавата ще подкрепи с 10 хил. лв. семействата с второ и трето дете, ако родителите са работили и са се осигурявали в последните две години.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ пред медиите в Русе, където представи листата.

Предлагаме втората година на майчинството да е 60 % от работната заплата, но не по-малко от една минимална работна заплата. Предвиждаме безплатни детски градини и ясли, а при недостиг на места – ваучери за частни детски заведения, допълни Манолова.

Целта на „Изправи се! Мутри вън!“ е 1250 лв. минимален месечен доход за работещ човек до края на мандата. Това е издръжката за тричленно семейство. Програмата ни предвижда още ваучери за детегледачи и за ремонт на жилището. Без повече партийни калинки на високи позиции в администрацията и управлението, за да се развиват младите експерти. Преизчисляване на всички пенсии на възрастните хора и достатъчно подкрепа от държавата за хората в неравностойно положение, каза още Манолова.

Листата ни в Русе е от млади и компетентни хора. Гласът на хората от площадите през лятото ще се излее на 4 април в урните, под формата на бюлетини, каза още Манолова.

Листата беше представена от водача на листата в Русе Станимир Бояджиев, който е и най-младият водач. На второ място е инженер Зорница Ранева, следваната от фармацевта Константин Георгиев, който е и координатор на „Изправи се.БГ“ за Русе. В листата са още Първолета Чавдарова Летиция – сценограф и Стефан Шиков – фармацевт. Двама юристи – д-р Ваня Панталеева и адв. Ралица Барашка.

Листата ни е от млади хора, експерти в различни области. Ще се борим за чист въздух в Русе, възстановяване на българската икономика и подкрепа за работещите хора, младите, децата и пенсионерите, каза още Бояджиев.

 

Тагове: Новини