Начало/Манолова: Цялата пирамида на еднолична и олигархична власт на Борисов ще се разпадне с оставката му

Манолова: Цялата пирамида на еднолична и олигархична власт на Борисов ще се разпадне с оставката му

15.07.2020

Цялата пирамида на еднолична, мафиотска и олигархична власт на Борисов ще започне да се разпада след оставката му. Тогава никой няма да си позволява да съди граждани за 150 хил. лв. заради мнението им.

Това заяви председателят на Гражданската платформа "Изправи се.БГ" Мая Манолова пред Окръжен съд - Пазарджик.

Днес е първото заседание по делото на близката до Домусчиев фирма “Биовет" срещу председателя на Инициативния комитет срещу изграждането на депо за опасни отпадъци в Пещера Златка Цвеева. Фирмата заведе иск срещу Цвеева за 100 хил. лв.

Това е второто дело срещу нея, след като друга фирма, близка до крупния бизнесмен, също заведе иск за 50 хил. лв. срещу нея.

"Грийнбърн" и "Биовет" съдят представител на активното гражданско общество в Пещера за общо 150 хил. лв. Тази смела жена се изправи срещу замърсяването на града, събра над 3000 подписа за местен референдум. Това дело се използва за икономически камшик.

Българският съд трябва да работи еднакво и за силните, и за слабите, допълни Манолова.

На това трябва да се сложи край и разграждането на пирамидата на едноличната и олигархична власт трябва да стане от лицето, което създаде пирамидата. Оставка на Борисов, искаме да живеем нормално, категорична бе тя.

По време на заседанието съдът не допусна исканите от фирмата скъпи технически експертизи, тъй като са ненужни за доказателства по делото и неоправдано оскъпяват процеса.

Тагове: Новини