Начало/Манолова чака ВАС да се произнесе за изборите в София, включително за Филиповци и Факултета

Манолова чака ВАС да се произнесе за изборите в София, включително за Филиповци и Факултета

04.05.2020

Очакваме Върховният административен съд да се произнесе за Филиповци и Факултета, за където твърдим, че е гласувано с бюлетини, попълнени отвън и затова точно в тези секции протоколите са изрядни, без зачерквания и поправки. Там 90% от гласовете бяха за кандидата на ГЕРБ.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова след заседанието днес на Върховния административен съд по делото за касиране на местните избори в София.

Манолова заведе делото на 11 ноември 2019 г. с 14 тома доказателства за изборни нарушения в избирателните списъци, бюлетините, секционните протоколи и организацията на изборния процес.

„Пред ВАС изложихме нашите твърдения, подкрепени с още толкова тома доказателства, събрани пред Административен съд-София“, допълни Манолова след заседанието на Върховния административен съд днес.

По думите й има и многократно преправяни протоколи от СИК. Общо 408 са преправените протоколи, като някои от тях са преправяни между 15 и 18 пъти. 17 протокола пък са били празни, но са подписани от СИК.

Експертизата по делото показа също, че само 47 граждани на държави членки от Европейския съюз са имали право да гласуват на местните избори в София, но реално са записани и са гласували 3 037, допълва Манолова.

Очаква се Върховният административен съд да излезе с решение по делото.

 

 

Тагове: Новини