Начало/Манолова: Ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите

Манолова: Ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите

20.10.2021

В следващия парламент ще внесем цялостна програма за увеличаване на доходите на българските граждани, която ще включва и актуализация на пенсиите на база осигурителен доход 2020 г. Ще включим и подкрепа за младите семейства – 2000 лв., 3000 лв., 4000 лв. за раждане на първо, второ и трето дете и 10 000 лв. за второ и трето дете, безплатни детски градини и ясли. Чрез комплексни мерки, включително поемане увеличението на тока за бизнеса, може да се постигне увеличаване на доходите.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в Перник, където се срещна с граждани днес.

Поемаме ангажимент, че средствата от Фонда за справедлив преход в размер на 2,4 млрд. лв. ще бъдат разпределени справедливо. Така, че и в Перник да има достатъчна част от този огромен финансов ресурс. Трябва да се гарантира на хората от региона, че ще има заетост при по-добри условия и по-добро заплащане. Ние настояваме животът на въглищните централи да бъде удължен поне до 2040 г., допълни тя.

Настояваме държавата незабавно да поеме цялото увеличение на сметките за ток, парно, вода и природен газ и на домакинствата, и на бизнеса, категорична бе Манолова и подчерта, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ има 31 антикризисни мерки, сред които намаляване на ДДС на 5 % за сметките за ток, забрана за спиране на тока при неплащане и отлагане на плащанията с шест месеца.

След тези избори ще има правителство на промяната с ясни ангажименти. Хората, които гласуват за „Изправи се БГ! Ние идваме!“ трябва да знаят, че ще гласуват за мнозинство на почтените. Ние ще подпишем споразумение с „Демократична България“ и „Продължаваме промяната“ за мнозинство на почтените, в което ние ще бъдем социалната част, каза още тя.

Всички в листата сме от Перник. Знаем за проблемите на хората в града и сме пряко заинтересовани те да бъдат решени. Хората видяха, че промяна може да има и промяната е тук, заяви водачът на листата в Перник Сузана Теофилова.

Тагове: Новини