Начало/Манолова: Ще имаме над 120 депутата и стабилно мнозинство на промяната

Манолова: Ще имаме над 120 депутата и стабилно мнозинство на промяната

19.06.2021

"Изправи се! Мутри вън!", "Има такъв народ" и Демократична България ще имаме над 120 депутата и стабилно мнозинство на промяната. Изгонването на мафията и мутрите от властта ще приключи окончателно на 11 юли 2021 г.

Това заяви председателят на коалицията "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова пред медиите днес във Велико Търново, където откри предизборната кампания.

11 юли е датата, която българските граждани чакат с нетърпение, за да кажем "Довиждане!" на един модел, който изсмука ресурса на държавата, смачка самочувствието на обикновените хора, приключи бизнеси, допълни тя.

Манолова представи осемте основни приоритети на коалицията.

На първо място за нас е повишаването на доходите на българските граждани. Обидно е България да бъде страната на работещите бедни, затова младите и активните си тръгват. Казали сме минимален месечен доход за работещ човек 1250 лв., никой не иска да работи за 600 лв. Ще преизчислим всички пенсии на база осигурителен доход от 2018 г. В 45-тия парламент внесохме законопроект и това ще бъде една от първите ни задачи. Възрастните хора да бъдат сигурни, че от 1 януари 2022 г. ще получават преизчислени пенсии, заяви още тя.

Подкрепата за бизнеса е важна за инвестиции, технологично обновяване, икономика с висока добавена стойност, дигитализация, които ще доведат до по-високи доходи. Електронно правителство, без гишета и всички предпоставки за корупция ще бъдат осуетени, каза Манолова.

Цялостна реформа за достъпно и качествено здравеопазване и съдебна реформа също са сред приоритетите на коалицията, подчерта тя.

Ще има второ, подобрено издание на Комисията по ревизията, има още много ъгълчета за осветяване и далавери, които трябва да бъдат разкрити. Ще има и анкетна комисия за подслушванията, които бяха незаконни. Категорично против сме службите да носят на Борисов данни какво се случва в офисите на неговите опоненти и какво си говорят протестиращите граждани, каза Манолова.

Тагове: Новини