Начало/Манолова: Ще има гладни бунтове през есента, Борисов да поиска вот на доверие

Манолова: Ще има гладни бунтове през есента, Борисов да поиска вот на доверие

21.06.2020

През есента ще има торнадо от недоволство заради фалитите и ниските доходи, прогнозира Манолова

Борисов да поиска вот на доверие от гражданите, което означава оставка и избори. Ако няма смелост да го направи, означава конституционна процедура за вот на доверие от партиите в парламента. Призовах Борисов да не изпада в паника и параноя, защото няма защо да се страхува за живота си. Има защо обаче да се страхува от гражданите и от модела, по който управлява в последните 10 години.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Неделя 150“ по БНР.

Това е началото на края на модела Борисов. Тази нова нормалност не е приемана от хората. Трябва да е ясно кой подкрепя тази нова нормалност, при която бизнесмени си пишат с министри, хората са наричани тулупи, журналистите са наричани мисирки. Нова нормалност, в която премиерът признава, че спи с пистолет до главата и обижда председателят на парламента. Всички тези скандали със записи и снимки окончателно разрушиха доверието на гражданите във властта и в самия модел, подчерта Манолова.

Ще има торнадо от недоволство през есента, ще има бунтове, защото хората са оставени сами. Ще има торнадо от фалити, от безработни, от хора без доходи. Има нова политическа сила – гневът на хората. Институциите обаче не го забелязват, защото са заети със себе си - да се дискредитират и да се обвиняват, каза председател на „Изправи се.БГ“.

Тя допълни, че моделът на управление на Борисов е на изчерпване и всички скандали със записи и снимки разрушават доверието на гражданите във властта и институциите.

Отдалечеността, безхаберието и незаинтересоваността на институциите и на управляващите от ниските доходи, фалитите, безработицата отварят огромна пропаст между дневния ред на властта и институциите и дневния ред на хората. Институциите се нападат една друга, вадят си мръсното бельо, но хората гладуват и мизерстват и това е огромният проблем, каза Манолова.

„Изправи се.БГ“ ще обедини хората, които са срещу новата нормалност и които не са съгласни с това институциите да се занимават със себе си и да се рекламират със скандали. В момент на криза хората имат нужда от подкрепа и от институции, които са на терен. Джипът на премиера обаче не е там, където са проблемите, като Ямбол, Шумен, Добрич, Варна, Бургас, Пловдив, Плевен и Сливен, категорична бе Манолова.

Гражданска платформа ще участва в следващите избори, заявихме го на 23 май под прозорците на премиера. Тогава ясно заявихме и че ще има ревизия на властта и на парите на българските граждани. Ще обединим всички, които са срещу Борисов и неговия модел. Как ще се явим на изборите обещахме, че ще кажем отново под прозорците на премиера в края на юли или началото на август. Ние сме на терен и чуваме хората, каза още тя.

Тагове: Новини