Начало/Манолова: Ще отменим патента за таксиметровите шофьори през 2021 г.

Манолова: Ще отменим патента за таксиметровите шофьори през 2021 г.

29.12.2020

Манолова се обади на кмета на Търговище, за да настоява да допуснат представители на протестиращите таксиметрови шофьори в комисия за определяне колко да са стоянките в града
„Изправи се.БГ“ ще влезе в парламента на следващите избори и ще внесем предложение да се отмени патентния данък за таксиметровите шофьори през 2021 г., а който го е платил, да му бъдат възстановени средствата.

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова на среща с таксиметровите шофьори в Търговище, където подкрепи протеста им. Протестиращите от таксиметровия бранш настояват за намаляване на патентния данък, увеличаване на цените на услугата и повече стоянки.

Ще дойде следващ парламент, който ще е в подкрепа на гражданите. Ако държавата няма да дава на хората, то поне да не им взима в условията на криза, допълни Манолова.

Тя подчерта, че в това кризисно време няма как да подкрепи искания, включващи повишаване на цената на услугата, но призова бранша да се срещне с кмета на Търговище, а държавата да подкрепи шофьорите, както и всички други бизнеси, ударени от COVID-19 кризата.

По време на срещата, излъчвана на живо във Фейсбук, Манолова се обади на кмета на Търговище, за да настоява представители на протестиращите таксиметрови шофьори да бъдат допуснати до комисия, която обсъжда мястото на таксиметровите стоянки и техния брой. След разговора с кмета стана ясно още, че патентният данък за такситата за 2021 г. ще бъде разсрочен за Търговище.

Премиерът непрекъснато обяснява по телевизията, че подкрепя всички бизнеси. Няма проблем да има специална програма за таксиметровите шофьори за подкрепа със европейските средства за след кризата с COVID-19, които са 13 млрд. евро. Ако иска, държавата може да помогне. Време е наистина таксиметровите шофьори да са подкрепени и държавата да поема част от постоянните разходи, заяви още Манолова и уточни, че става въпрос за лизинги, осигуровки, наеми.

Тя се включи в шествието на такситата до общината в Търговище, където те да проведат разговори с кметската управа във връзка с исканията на бранша.
Припомняме, че Манолова се включи и в подкрепа за такситата и в Ловеч, а с таксиметрови шофьори и автомобилни инструктори тя се срещна в София и Плевен.

Тагове: Новини