Начало/Манолова ще подкрепи Инициативния комитет в Пещера

Манолова ще подкрепи Инициативния комитет в Пещера

20.02.2020

Днес от 17:00 часа председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с гражданите в Пещера. Тя ще подкрепи Инициативния комитет в града, който е срещу изграждането на депо за опасни отпадъци.

Срещата ще се проведе на пл. „България“.

Тя ще е в града по покана на Инициативния комитет, който изпрати сигнал до Гражданската платформа за инвестиционно намерение за изграждане на площадка за съхранение на опасни отпадъци.

Хората искат да бъде затворена инсталацията за горене на боклук, която в момента работи, и се борят срещу изграждането на площадка за съхранение на опасни отпадъци в града.

Припомняме, че организаторката на протестите в Пещера Златка Цвеева се включи във форума срещу вноса, транспортирането, съхранението и обработката на боклук, организиран от Манолова миналата седмица в София.

Цвеева ще бъде защитена в съда безплатно от Мая Манолова, след като инвеститорите са завели две дела срещу Цвеева за общо 150 000 лева.

По-рано през деня, в 11:30 часа, Манолова ще бъде в село Црънча по сигнал на жителите на селото, които искат да се закрие стрелбището, което е наблизо.

В 13:30 часа председателят на „Изправи се.БГ“ ще бъде в село Варвара, където се складират тонове отпадъци и жителите на селото протестират срещу това.

Тагове: Новини