Начало/Манолова: Ще ревизираме плана за възстановяване за 30 млрд. лв. на Борисов, прилича на шопинг листа

Манолова: Ще ревизираме плана за възстановяване за 30 млрд. лв. на Борисов, прилича на шопинг листа

06.03.2021

Решението на „Изправи се! Мутри вън!“ е да отстраним Борисов от властта и от хазната, заяви Манолова в Перник
Ще ревизираме плана за възстановяване, изготвен от правителството на Борисов, защото прилича на шопинг листа. Заложени са дейности, от които са се научили да крадат – стиропор за саниране, тръби, асфалт и бетон. 30 млрд. лв., които България ще получи от Европа, от Фонда за възстановяване и устойчивост, са много пари. Ние гарантираме, че те ще стигнат до обикновените хора и до малките и средните фирми.

Това заяви Мая Манолова по време на откриването на предизборната кампания на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Перник.

Решението, което „Изправи се! Мутри вън!“ предлага, е да отстраним Борисов от властта и от хазната. Също така, да направим ревизия за това как са харчени парите на българските граждани и как са се озовали в чекмеджетата на премиера, допълни Манолова.

Алтернативата на това управление е нашият План за незабавна подкрепа на обикновените хора с първи приоритет повишаване на доходите. Целта ни е в следващите две години минималният месечен доход за работещ българин да е 1000 лв. Предложението ни е това да се случи чрез освобождаване на доходите до 650 лв. от 10 % данък, подкрепа на малките и средни фирми, модернизиране и дигитализиране на икономиката, допълни Манолова и заяви, че преизчисляването на всички пенсии е вторият приоритет.

Тя подчерта, че „Изправи се! Мутри вън!“ са единствените, които са поставили в центъра гражданите. Гражданите са в нашите листи и те ще бъдат целта на усилието да сме в следващия парламент с достатъчно сериозна група, която да защити обикновените хора в България, заяви Манолова и допълни, че листата в Перник е доказателство за това – в нея няма партийни лица, а граждани със свои позиции и каузи.

Даваме началото на една позитивна и толерантна кампания. Ясно заявяваме, че ще градим една достойна България, заяви водачът на листата в Перник Сузана Теофилова, която е на 29 години и развива свой онлайн бизнес.

В Перник е една от листите, в която има предимно жени. Имаме поне двама кандидати, завършили в чужбина и ще им дадем перспектива и хоризонт да останат в България, каза още Манолова.

 

Тагове: Новини