Начало/Манолова ще се срещне с работниците от две ловешки фирми, оставени без заплати

Манолова ще се срещне с работниците от две ловешки фирми, оставени без заплати

02.02.2020

На 3 февруари 2020 г. (понеделник) от 14:00 часа пред Инспекцията по труда в гр. Ловеч председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с работниците от фирмите „Спарки Елтос“ и „Фюжън пластикс“, които не са взимали заплати от месеци и подадоха сигнал за това до гражданската платформа.

Припомняме, че на 14 януари 2020 г. Манолова се срещна с над 300 работници от ловешката фирма „Спарки Елтос“, след като на 8 януари те сигнализираха в безплатната приемна за граждани в София.

След срещата бе взето решение, че ако до 3 февруари не се предприеме изплащане на трудовите възнаграждения, Манолова и работниците ще настояват Инспекцията по труда да заведе нов иск за несъстоятелност на фирмата, за да могат работниците да получат заплатите си от Фонда за гарантиране на вземанията.

След като по-рано Инспекцията по труда е подала иск за производство по несъстоятелност, искът е оттеглен и по настояване на работодателя делото е прекратено с твърдения, че фирмата е пред преструктуриране и че очаква нови кредити и разсрочвания на задълженията.
До момента обаче от предприятието не са предприели никакви действия за изплащане на средствата на работниците.
Десетки работници от ловешката фирма „Фюжън пластикс“ също не са взимали заплатите си от месеци. Манолова ще се срещне и с тях, за да им съдейства да получат трудовите си възнаграждения.
Отделът, в който са работили служителите, вече е закрит, но фирмата продължава да функционира.

Тагове: Новини