Начало/Манолова: Ще сложим край на корупционния модел на ГЕРБ и ДПС

Манолова: Ще сложим край на корупционния модел на ГЕРБ и ДПС

15.03.2021

Решени сме да сложим край на „модела на чекмеджето“, на корупционния модел, с който ни управляват ГЕРБ и ДПС. Имаме нашия План за незабавна подкрепа на българските граждани. Основен приоритет в него е повишаването на доходите на българските граждани, преизчисляване на пенсиите, зелени политики, ревизия на управлението на Борисов, защита на гражданите срещу монополите, съдебна реформа с дебат за мястото на прокуратурата.

Това заяви Мая Манолова по време на откриването на предизборната кампания на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в Шумен днес.

Парламентът да се откаже от привилегиите на народните представители в полза на българските граждани - без бонуси и възнаграждения в бордовете на държавните и общински дружества, без служебни автомобили. След това ще внесем Закона за частния фалит, който внесох в качеството си на омбудсман, но все още отлежава в нечие чекмедже. Ще превърнем държавата и институциите в държава омбудсман и институции омбудсман. Ще им припомним за кого са създадени и на кого служат, допълни Манолова.

Както обещахме, листите ни са граждански, без парашутисти – в листата за Шумен са само шуменци. Съотношението между граждани и партийни лица е 90 към 10 в полза на гражданите, каза още Манолова.

Листата в Шумен беше представена от водача Иван Капралов – бивш омбудсман в Шумен. Втори в листата е Веселин Тодоров – директор на училище. Проф. Сашо Евлогиев е трети в листата.

Сред кандидатите има още предприемач, счетоводител със собствена кантора, педагог, медицинска сестра и студента.

Тагове: Новини