Начало/Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборите

Манолова: Ще създадем мрежа от наблюдатели за 12 хил. секции на изборите

27.10.2020

Ще осигурим наблюдатели във всички 12 хил. секции на територията на цялата страна за парламентарните избори. Ще организираме и паралелно преброяване на резултатите от изборите, които да са обявени онлайн и в реално време. Това е началото на един работен процес, в който обединяваме усилия за съпротива срещу кражбата на вот и изборните манипулации. ГЕРБ и организацията им ограбиха гласовете на столичани на последните местните избори. Това не трябва да се случи и на предстоящите парламентарни избори.

 

Това заяви председателят на Гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова в предаването „Денят с Веселин Дремджиев“ по ТВ+ по повод работната среща за честността на изборите, организирана от „Отровното трио“.

 

Тя е категорична, че нито един субект не може да се справи сам с опазването на гласовете в 12 хил. секции. Никой освен ГЕРБ не може да осигури застъпници във всички секции. Единственият начин е обединението и включването на граждани в процеса. Да събудим гражданската енергия, гражданите да дадат един ден на демокрацията и това да не е в полза на един субект, допълни Манолова.

 

Председателят на „Изправи се.БГ“ подчерта, че работната среща не е била за обсъждане на предизборна коалиция, а за осигуряване честността на изборите.

Проектът "Изправи се.Бг" е отворен и приемаме още граждански организации в нашата партньорска мрежа, която включва граждански организации и инициативни комитети с различни каузи, както и няколко партии – ДБГ, „Волт“, Земеделски народен съюз, социалдемократи, Нова алтернатива, движение „ДНЕС“ и движението на Татяна Дончева, каза още Манолова.

 

Опасно е в момента да си опонент на властта, защото автоматично се превръщаш в мишена. Институциите се използват срещу тези, които са се изправили срещу властта, допълни тя.

 

Хората в страната са мачкани, притискани, изнудвани, репресирани, страх ги е, особено сега в условията на втора вълна от коронавирус. Страхуват се, че ще изгубят работата си и че бизнесът фалира заради липсата на подкрепа, подчерта Манолова.

 

Тя е категорична, че следващите, които се опитат да повторят поведението на Борисов, ще са изгонени с камъни не след 11 години, а след 11 дни. Нямаме право да предадем доверието на хората - ще се изправим като контрапункт и алтернатива на ГЕРБ, каза още председателят на „Изправи се.БГ“.

Тагове: Новини