Начало/Манолова: Ще създадем почтено правителство, което да е на страната на обикновените хора

Манолова: Ще създадем почтено правителство, което да е на страната на обикновените хора

22.06.2021

За такова правителство няма да търсим подкрепа от ГЕРБ и ДПС, заяви Манолова

„Изправи се! Мутри вън!“ заедно с „Има такъв народ“ и Демократична България ще имаме над 121 депутата. Ще излъчим почтено правителство, което да е на страната на обикновените хора и ще се заеме с решаването на отдавна отлагани проблеми. Основен приоритет на „Изправи се! Мутри вън!“ е повишаването на доходите на българските граждани.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите в Кърджали днес, където бе открита предизборната кампания.

Крайно време е България да спре да бъде страната на работещите бедни. Срамно е възрастните хора живеят с пенсии от по 250-300 лв. пенсии. Преизчисляването на пенсиите също е наш основен ангажимент. Първият законопроект, който ще гласуваме в следващия парламент, ще бъде за преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2018 г. Това означава близо 30-40 % увеличение на най-ниските пенсии, допълни Манолова.

Тя посочи, че от „Изправи се! Мутри вън!“ ще настояват преизчисляването да започне от 1 септември 2021 г. и от 1 януари 2022 г. пенсиите да са по-високи.

Ще подкрепим управление без ГЕРБ и ДПС. Хората очакват почтено правителство от политически формации, които са готови да довършат изгонването на мафията от властта и да пресекат корупцията. Да бъдат извършени съдебна реформа и реформи в здравеопазването, образованието и социалната политика, посочи още Манолова.

Ако искаме високи заплати бизнесът трябва да бъде освободен от примката на рекета от държавни институции и да бъде подкрепен. Ще преосновем институциите, които не работят в публичен интерес, а обслужват икономически силните. Можем да променим икономиката, да я модернизираме, цифровизираме, да привлечем инвестиции и да върнем авторитета на институциите и демокрацията, подчерта тя.

Подкрепяме и аплодираме действията на служебното правителство, което продължи осветяването на истината за управлението на ГЕРБ. Служебните министри продължават това, което започна Комисията по ревизията. Хората вече се освобождават от страха, разбират, че промените са започнали и са необратими, каза още Манолова.

Тагове: Новини