Начало/Манолова: 60 млн. лв. е първият подарък от Столична община за фирмата строител на завода за боклук в София

Манолова: 60 млн. лв. е първият подарък от Столична община за фирмата строител на завода за боклук в София

27.07.2021

Със сигурност избраната фирма строител на завода за горене на боклук в София е близка до Столична община, след като първият подарък е в размер на 60 млн. лв. Това е авансовото плащане в размер на 20 % от общата стойност, заложено в договора, който е за общо 300 млн. лв.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента днес.

В края на миналата седмица обществената поръчка за избор на изпълнител на изграждането на инсталацията за изгаряне на боклук е финализирана. Столичната община е приключила обществена поръчка за 300 млн. лв. и е избрала фирмата, която е предложила най-висока цена, допълни Манолова.

На първото заседание на Комисията по ревизията, което ще бъде утре, ще започнем с темата за енергетиката. Ще разгледаме състоянието на различните енергийни дружества. Освен НЕК и БЕХ, ще предложим да бъде разгледано и състоянието на ЕРП-тата, топлофикациите и други ключови структури в енергетиката. Продължаваме да сме притеснени от случващото се в Топлофикация София, заяви още тя.

Топлофикация София е дружеството, което обира столичани с по-високите сметки за парно, но прави процедура за изграждане на завод за горене на боклук и дава 60 млн. лв. авансово на фирмата строител на инсталацията, подчерта Манолова.

Тя припомни, че защитава безплатно гражданите по делото, заведено от граждански организации срещу доклада по ОВОС за инсталацията за горене на боклук.

Тагове: Новини