Начало/Мая Манолова: Борисов повече няма да управлява и ГЕРБ няма да има правителство

Мая Манолова: Борисов повече няма да управлява и ГЕРБ няма да има правителство

09.07.2021

Има пари за преизчисляване на пенсиите, заяви Манолова

Благодарение на протестите България е на крачка от свободата и вече няма да има мутренски модел и едноличен режим. След изборите на 4 април стана ясно за всеки, че Борисов повече няма да управлява и ГЕРБ няма да има правителство. Страхът си тръгва, надеждата се събужда, промените са необратими и това се усеща сред хората.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в интервю пред Свободна Европа.

Не трябва да се залъгваме, че мутрите са си отишли и че победата на добрите е сигурна. Милиардите левове, раздадени на приятелските фирми без обществени поръчки и мръсните пари на ъндърграунда са на терена срещу формациите на промяната и срещу българските граждани. Това не трябва да бъде подценявано, затова е ключово важно в неделя да гласуваме, допълни Манолова.

Формациите на промяната настояваме за върховенство на правото, свобода, демокрация. Заявката за мнозинство на промяната е направена и от трите формации – „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“. Имаме нужда от още подкрепа и доверие, за да имаме над 121 депутати и да не зависим от ГЕРБ, БСП и ДПС за създаване на правителство и за важните реформи, каза още тя и подчерта, че в меморандума на „Изправи се! Мутри вън!“ категорично е заявено, че няма да се търси подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС.

Дошло е време да се гласува не за хора, а за политики за хората. Хората очакват промени, свързани с решаването на ежедневните им проблеми – повишаване на доходите, преизчисляване на пенсиите, подкрепа за бизнеса и младите семейства. За да има пари за повишаване на пенсиите, трябва да спрем корупцията и да отрежем мутренския модел. Има пари за преизчисляване на пенсиите. Служебният финансов министър заяви, че бюджетът на Държавното обществено осигуряване има възможност да задели средства за преизчисляване на пенсиите, заяви Манолова.

Хората искат да знаят истината и дори тези, които подозираха размера на мутризацията в държавата, са изненадани. Ще подкрепим управление, което да направи необходимите реформи и да изгони мутрите. Границата е тънка и администрацията трябва да бъде спокойна, че професионалистите и почтените нямат причина да се притесняват за работните си места. Следващо редовно правителство би спечелило от имена като Бойко Рашков, Стойчо Кацаров, Асен Василев, Кирил Атанасов, категорична бе тя за сегашните служебни министри.

Тагове: Новини