Начало/Мая Манолова: Борисов се държи като непоканен на сватба

Мая Манолова: Борисов се държи като непоканен на сватба

12.11.2021

Хората не искат премиерът им да лежи проснат по очи до кюлчета и пачки в чекмеджето, и с пистолет до главата, заяви Манолова

В момента Борисов се държи като непоканен на сватба, който сяда на централната маса. Ходи и шества по националните телевизии, като обяснява как ще излъчи кабинет. Неговият „сламен” човек, този който щял да предлага за министър председател, явно ще му свърши работа. Ясно е, че този човек ще бъде марионетка и кукла на конци. Ще припомня, че и ИТН предложиха човек за премиер без граждански позиции, без биография в граждански план. Той така и не се изказа в рамките на предходния Парламент. Нека хората да знаят, че Изправи се БГ! Ние идваме! нито ще търси, нито ще подкрепя сламените хора, предложени от Борисов. Това заяви в ефира на БНТ съпредседателят на „Изправи се! Ние идваме! Мая Манолова.

Тя обясни, че в момента има битка за промяна исканията на хората от площада да станат факт. Хората не искалиотново Борисов 4, управление на статуквото, не искали да бъдат крадени и ограбвани. Не искали по 60 млн. лева да се теглят кеш от приближени до властта, не искали да бъдат бити, подслушвани. Не искали да влизаме в списъците „Магнитски”, не искали премиерът им да лежи проснат по очи до кюлчета и пачки в чекмеджето, и с пистолет до главата.

Кой инвеститор ще дойде в държава, в която могат да му откраднат бизнеса? Хората искат промяна и почтено управление, искат формациите на промяната да направят правителство. Ние, от Изправи се БГ! Ние идваме!, ще защитим българските фирми. Борисов заложи тази бомба с цената на тока, неговите хора спекулативно вдигнаха цената на ел. енергията. Първото нещо, което ще внесем в следващия Парламент, ще бъде замразяването на тока, природния газ, водата и парното. Държавата да поеме всички тези разходи, има милиарди в повече в бюджета. Ще освободим от данъци електроенергията и от ДДС битовите сметки. Ще преизчислим пенсиите, ще вдигнем заплатите и детските надбавки, продължи Манолова.

Съпредседателят на Изправи се БГ! Ние идваме! каза, че наблюдава с интерес и презрение шествието по телевизиите на социолозите, които продължавали да обясняват, че  Изправи се БГ! Ние идваме! няма да влезе, а сумарно партиите на статуквото щели да имат мнозинство в следващия Парламент.

В тази изкривена икономическа среда, в която и медии, и политолози, и социолози са натиснати, социологическите агенции правят просто услуга на големите партии. Няма как да забравя, че социолозите участваха в открадването на изборите от столичани. Граждани, просто не слушайте социолозите, те не решават изборите! Без Изправи се БГ! Ние идваме! няма да има правителство на промяната. Няма да има мнозинство на промяната. Парламентарната аритметика показва, че нашите представители ще са ключови за това. Ние сме най-малката парламентарна група, но имаме най-голямо значение за общата картина. Ние сме последната спирачка пред това ГЕРБ и ДПС да се върнат във властта, изрази категоричност Манолова.

Тагове: