Начало/Мая Манолова внесе промени за ограничаване привилегиите на народните представители

Мая Манолова внесе промени за ограничаване привилегиите на народните представители

19.04.2021

С измененията в Правилника за дейността на НС Манолова включва онлайн излъчване на заседанията във Фейсбук и връща блиц контрола
Председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова внесе промени в Правилника за организацията и дейността на Народното събрание, с които ограничава привилегиите на народните представители.

С предложените изменения се отменя признаването на допълнителни разходи за частен или обществен транспорт, включително и самолетните билети, на народните представители. Отменят се и квартирните и дневните, плащани от Народното събрание. Служебните автомобили пък се ограничават до един за парламентарна група.

Манолова предлага и излъчване на заседанията на Народното събрание и на значими заседания на комисиите пряко във Фейсбук страница на парламента, а не само на интернет страницата.

С промените Манолова връща блиц контрола всеки четвъртък. Измененията отменят възможността министрите да отлагат отговорите на въпросите с допълнителна една седмица за редовния парламентарен контрол в петък.

Тагове: Новини