Начало/Мая Манолова: В „Александровска“ са харчени милиони без надлежно взети решения

Мая Манолова: В „Александровска“ са харчени милиони без надлежно взети решения

13.05.2021

Кутията на Пандора се отвори, ГЕРБ се опозориха до обикновен саботьор, каза Манолова

Продължаваме да получаваме сигнали не само от земеделски производители и фермери, но и за управлението на парите на Александровска болница. Имаме доказателства, че Съветът на директорите не е провеждал заседания и не са взимани надлежно решения за харченето на милиони. Изчезна страхът на хората, не само на бизнесмените. Хората повече няма да позволят договорки зад кадър и кукловоди.

Това заяви Мая Манолова в предаването „Алтернативата“ с Миролюба Бенатова по ТВ1.

Имаме сигнали от работещи в болницата медицински и немедицински лица за финансови и административни фрапиращи нарушения, необясними назначения, еднолични решения в разрез с правилата за управление на лечебното заведение, каза Манолова и добави, че хората ги боли за това, в което болницата  се е превърнала в мандата на досегашния си директор, който после бе назначен за министър на Борисов.

Кутията на Пандора се отвори. Сигурно е страшен моментът, в който не си пълновластен господар и ГЕРБ се опозориха до обикновен саботьор. Шпиц командите на Борисов дадоха всичко от себе си да осуетят заседанията на комисията. Депутатите на ГЕРБ се държаха като мутри – нахлуваха и заставаха зад гърба на свидетел, който разказва за рекет и натиск от властта, допълни Манолова.

Фактът, че прокуратурата не установи коя е Мата Хари, показва, че прокуратурата пази Борисов. Тази жена е свидетел дали има пари, кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера, категорична бе тя.

На въпрос дали Комисията за финансов надзор ще установи нарушения по случая на Светослав Илчовски, Манолова каза, че няма проблем да се докажат документално твърденията му. Документите по случая са изпратени до съответните институции. Става дума за събития от преди три години и може да се види как се увеличават оборотите на дружеството. Изпратили сме информация и до съответните служебни министри. Няма кой да спре волята на институциите да направят проверка, каза още Манолова.

Тя подчерта, че държавната фирма „Автомагистрали“ е нарушавала закона, като е превъзлагала дейностите по изграждане на автомагистрали на подизпълнители. Става въпрос за проекти за 5 млрд. лв. Преотдаването на дейностите е замаскирано с договори за техника и строителни материали, обясни Манолова.

Относно санирането за 3 млрд. лв., от които поне 800 хил. лв. са отклонени, стана ясно, че са усвоявани между 30 % и 50 % от средствата по всеки договор чрез саниране на подземни части, начисляване на непредвидени разходи 10 % и изписване на дограми, които не са подменяни, каза още Манолова.

Тагове: Новини