Начало/Мая Манолова в гр. В. Търново: Ще направим протест срещу измамата на пенсионерите

Мая Манолова в гр. В. Търново: Ще направим протест срещу измамата на пенсионерите

22.09.2022

Борисов лъга пенсионерите 12 години, Четворната коалиция продължи да ги лъже

 

“Следващия вторник ще организираме протест срещу поредната измама на пенсионерите. Борисов ги лъга 12 години, сега Четворната коалиция продължи да ги лъже през последната година. С преизчислението през октомври отново ще излъжат пенсионерите.”

Това заяви Мая Манолова лидер на Изправи се България по време на посещението си във Велико Търново – на празника и на града и Ден на независимостта. Тя допълни, че преизчислението ще повиши доходите на едва една трета от пенсионерите и средното увеличение е 8.6%. Огромнатамаса няма да получат увеличение, нито ще получат хората със социална пенсия за инвалидност и социална пенсия за бедност, които са най-уязвимите. “Хората, които буквално си броят стотинките ще останат без никакво увеличение”, възмути се Манолова. Тя припомни, че и до сега гражданската платформа, която тя оглавява води делата на над 100 пенсионери срещу предишните измами на Четворната коалиция.

Хората изнемогват, няма как да плащат с 60% по скъпа вода, газ, метан и всичко останало, затова през Закона за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор ще отложим плащанията на всички битови сметки, докато не бъдат направени съответните реформи“ – така представи лидерът на Изправи се България спасителния план на формацията. Наред с кампанията Не плащай срещу високите цени на горивата, Изправи се България предвиждат таван на цената на бензина и дизела, с 1 лев надолу, до 2.50 лв. за литър, както и таван на цените на основни хранителни продукти от малката потребителска кошница. Повишаването на доходите и определяне на минимална работна заплата в размер на 1260 лв. също е сред основните приоритети на формацията.

Във връзка с борбата с грабежа на монополистите, екипът на Манолова е бил организатор на редица протестни акции, сред които пред столичната Топлофикация заради надписани сметки с 20% ДДС вместо 9%ДДС, а също и в с.Караисен, област Велико Търново, където след увеличение на водата хората остават без водоподаване в продължение на два месеца. След протести, в които Изправи се България взимат активно участие водата към селото е възобновена, но са начислени служебно по 5 кубика за всеки за месеците без вода, като Манолова е категорична, че тези суми не трябва да се плащат. Кампанията Не плащай е предупреждение, че хората изнемогват от високите сметки и в случай, че държавата не предприеме необходимите мерки, ще се пристъпи към гражданско неподчинение и ефективни протести. От Изправи се България пък имат за задача да натиснат така институциите, че това не плащане да не се изрази в съдебни изпълнители и плащане на лихви.

На Деня на независимостта в града, Манолова отново призова за мирни преговори във връзка с войната в Украйна. „Настояваме българите да чуят всяка една от партиите и тези избори са шанс и възможност българският народ да спре партиите, които се опитват да ни вкарат във война“ – допълни още тя.

Тагове: