Начало/Мая Манолова в гр. Разград: Най-важната задача на следващия парламент е да преведе народа през кризисните зимни месеци и ние имаме решение

Мая Манолова в гр. Разград: Най-важната задача на следващия парламент е да преведе народа през кризисните зимни месеци и ние имаме решение

26.09.2022

Лидерът на Изправи се България Мая Манолова се срещна с местното население в гр. Разград заедно с водачa на листата за града Симеон Изворов представиха Спасителния план на формацията, който съдържа основни стъпки за справяне с кризата.

В разговор с хората от града отново на дневен ред бяха темите са непосилно скъпия ток, дърва за огрев, вода, бензин и дизел.

От Изправи се България предложиха преминаване към регулиран пазар за електроенергия на цялото вътрешно потребление за ток – не само за битовите потребители, а и за фирми, болници, училища, общини, читалища.... От социалната формация са изчислили като реалистична цена от 150лв/Мвтч, като по думите на Манолова трябва да бъдат предвидени и компенсации от държавата за енергийно бедните.

Основно място в плана за спасение на Изправи се Българизаема Закона за извънредното положение в енергийния и водния сектор, който предвижда покриване на цялото увеличение на енергийните сметки от държавата за всички енергийно бедни. Другите точки от плана на социалната формация включват таван на цените на бензина и дизела – до 2,50 за литър, таван на основни хранителни продукти, както и повишаване на доходите – минимална работна заплата в размер на 1260 лв. и преизчисляване на пенсиите на база осигурителен доход от 2021 г..

Манолова призова хората да упражнят правото си на вот на 2 октомври въпреки безсилието, което всички вече изпитваме. „Дори да не искаме да се занимаваме с политика, то политиката се занимава с нас.“ По думите й не трябва българският народ да допуска да бъде избрано мнозинство в парламента, което да ни въвлича политически, икономически или с износ на оръжие в ескалиралата от последните дни война в Украйна. „Щетата и страданието биха били за целия народ“ .

Изправи се България заедно с майките от Системата ни убива, стоят категорично зад мира и поставят тази висша ценност на първо и основно място, като необходима основа за провеждане на останалите политики за спасение на българите през предстоящата тежка зима.

Тагове: