Начало/Мая Манолова: ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН отново се опитват да манипулират изборите

Мая Манолова: ГЕРБ, БСП, ДПС и ИТН отново се опитват да манипулират изборите

12.11.2021

,,В последните часове на предизборната кампания представители на ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН приеха решение в ЦИК, че всички секционни комисии ще броят контролните разписки от машинното гласуване.“ – заяви съпредседателят на Изправи се БГ! Ние идваме! Мая Манолова в живо включване за фейсбук пред Централната избирателна комисия.

Това се случва 10 дни след като Изправи се БГ! Ние идваме! осъди ЦИК за незаконното решение за ръчно преброяване на машинните разписки от вота.

Според Манолова броенето на всички разписки ще забави изборния процес, ще създаде хаос и отваря широко вратата за изборни манипулации. Мая Манолова напомни, че контролните разписки нямат защитата на хартиените бюлетини. Лесно могат да бъдат фалшифицирани, подменени с други. Те не са официални документи, които да отразяват вота на избирателите. Официалният документ е машинният протокол, както потвърди и Върховният административен съд.

Очевидно са текли задкулисни договорки между четирите партии, приели решението в ЦИК, срещу честното провеждане на изборите.

Защо ГЕРБ, ДПС, БСП и ИТН гласуват заедно,създавайки хаос в изборния процес? Защо разколебават доверието в машинното гласуване? – реторично попита Манолова. И допълни: „За да отидат да гласуват твърдите ядра на партиите и новата четворна коалиция да спечели служебно изборите.“

Решението според съпредседателя на Изправи се БГ! Ние идваме! е хората да гласуват масово на изборите.. „Гласувайте! Гласувайте! Гласувайте!“ – завърши с призив към гражданите Мая Манолова.

Цялото изявление на съпредседателя на Изправи се БГ! Ни.е идваме! можете да гледате тук: https://fb.watch/9ezgMBZRkS/

Тагове: