Начало/Мая Манолова: ГЕРБ вече не е хегемон. Борисов няма да бъде премиер

Мая Манолова: ГЕРБ вече не е хегемон. Борисов няма да бъде премиер

11.07.2021

ГЕРБ вече не е хегемон и Борисов няма да бъде премиер. След 13 години е време и е възможно съставянето на правителство на промяната. Хората проявиха воля и желание за промяна. Сега е ред политиците да преодолеят егото си и да съставят кабинет, който да се заеме с решаването на проблемите на хората.

Това заяви председателят на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова пред медиите относно първите изборни резултати.

Хората очакват връщане на нормалността и партиите да спрат да се занимават със себе си. Гражданите разбират промяната от една страна като изгонване на мутрите от властта. От друга страна очакват да усетят промяната по джоба си – повишаване на доходите, незабавно преизчисляване на пенсиите, подкрепа за малките фирми, реформа в здравеопазването и в съдебната система, продължаване на ревизията, допълни Манолова.

Първи на ход за съставяне на правителство ще бъдат първата политическа сила – „Има такъв народ“. Нагласата между формациите на протеста не е да се търси подкрепа от ГЕРБ, БСП и ДПС. От „Изправи се! Мутри вън!“ сме казали категорично, че с ГЕРБ и ДПС няма да водим разговори. Ще оставим БСП да решат дали да подкрепят политики за българските граждани. Разговорите за следващото правителство ще бъдат публични, категорична бе тя.

Това са най-честните избори, провеждани в последните години, откакто ГЕРБ управлява. Машинното гласува не позволи протоколите да са преправяни. За ГЕРБ и Борисов това не е приятно, защото са свикнали да печелят с изборни манипулации. Следващата стъпка ще е въвеждане на електронно дистанционно гласуване в полза на формациите на протеста и в ущърб на партиите на статуквото, каза още Манолова.

Тя подчерта, че първите законопроекти, които ще внесат от „Изправи се! Мутри вън!“, ще бъдат за преизчисляване на пенсиите и за личната помощ, както и за създаването на нова Комисия по ревизията и Комисия за разследване на незаконното подслушване.

Манолова благодари на българските граждани в страна и в чужбина за подкрепата им за партиите на промяната, всяка от които увеличава резултата си.

Тагове: Новини