Начало/Мая Манолова: Гласувах за смяна на караула. Браво, българи!

Мая Манолова: Гласувах за смяна на караула. Браво, българи!

04.04.2021

Ще подкрепим хората за колективен иск заради оставянето им без право на глас, каза Манолова

Дадох гласа си за смяна на караула, за това, което скандираха българите на площадите - извеждане на мафията от властта и от хазната. Гласувах за това парите да стигат до хората, за по-високи доходи, преизчисляване на пенсиите, подкрепа на малките фирми в условията на COVID-криза, подкрепа на децата, семействата и самотните родители.

Това заяви днес Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ пред Шесто помощно училище в София, където упражни правото си на глас с машина.

Тя призова за още по-голяма мобилизация на българите да излязат и да гласуват

Гласувах с машина, защото това е по-сигурният начин да не бъде откраднат гласът ми от преброяващите. Видяхме какво се случи на местните избори в София – специално беше отменено машинното гласуване, за да могат да се извършат всички манипулации. Мобилизирали сме хиляди хора, ще имаме паралелно броене и няма да позволим да откраднат вота. Ще излезем с резултати преди Михаил Константинов, допълни Манолова.

Тя подчерта, че гражданите са опровергали социолозите, които прогнозираха ниска избирателна активност. Не се изплашихте от дъжда, не се уплашихте от коронавируса, не се поддадохте на натиск. Обадете се на близките си, нека гласуването да е масово. Днес вие сте властта, допълни Манолова и призова хората да гласуват.

Не вярвайте на социолозите. На местните избори в София през целия ден даваха разлика от 16 % и 18 % между мен и Фандъкова, но накрая разликата беше 4 %, припомни Манолова.

Браво на българите в чужбина, които извиха опашки пред секциите. Браво на хилядите наблюдатели и застъпници, които следят за честността на изборите. Получихме над 100 сигнала за изборни нарушения, които препратихме до прокуратурата, МВР и съответните РИК, подчерта Манолова.

Тя добави, че получените сигнали са за купуване на гласове, за отказан достъп до машинно гласуване и за неработещи машини. Сигнали за проблеми с машините имаме от Велико Търново, Добрич, Плевен. В Ямбол и София членовете на СИК не са отбелязвали, че се гласува с машина, каза още Манолова.

Ще съдействаме за колективен иск на всички, които сигнализираха, че карантинираните лица са лишени от законното им право на глас. Това включва и международните шофьори, които са се върнали в България да гласуват, но не могат заради наложената им карантина и неработещите в събота лаборатории, обясни Манолова.

Остават още няколко часа и властта ще е друга. Ще отворим парламента за гражданите. Крайно време е Народното събрание да се извиси на висотата на функцията, която му дава Конституцията - да има достоен председател, достойни депутати и да се грижи и интересува за хората. Време е гражданите да спрат да бъдат декор или материал от джипа на властта. Гражданите са суверена и властта. Ще внесем законите, които те искат, категорична бе тя.

Тагове: Новини