Начало/Мая Манолова: Днес внасяме проект на Решение за Комисията по ревизия

Мая Манолова: Днес внасяме проект на Решение за Комисията по ревизия

15.04.2021

Още днес ще внесем проект на Решение за създаване на Комисия по ревизията, която да провери управлението на Бойко Борисов. Готови сме и с искането за изслушване на Бойко Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост утре. Готови сме със законодателните предложения, които обещахме на българските граждани.

Това заяви председателят на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова пред медиите днес, преди началото на първото пленарно заседание на 45-то Народно събрание.

Готови сме с мерките за незабавна финансова подкрепа от държавата за малките фирмите, самоосигуряващите се лица, домакинствата и пенсионерите. Ще настояваме всички малки фирми да могат да получат по четири средни работни заплати, което е една депутатска заплата и пенсионерите да са подкрепени до края на 2021 г. с 50 лв. към пенсиите, допълни Манолова.

Искам да знам кой ще е против подкрепа за фирмите, пенсионерите, домакинствата и хората, останали без работа в резултат на пандемията, подчерта тя.
Манолова е категорична, че от "Изправи се! Мутри вън!" ще попречат правителството на Борисов да отложи внасянето на Плана и да лиши българския народ от необходимите средства в пандемия.  Става въпрос за милиардите от Европейския съюз, които трябва да стигнат до всяко българско домакинство и до всяка българска фирма, заяви тя.

Няма да подкрепим кабинет, предложен от ГЕРБ, независимо кой аватар на Бойко Борисов ще бъде предложен за премиер. Никой от нас не е в българския парламент за постове и за позиции. Тук сме, за да защитим българските граждани, малките фирми, ателиетата, самонаетите, превозвачите, туристическия бранш. Поели сме ангажименти и ще внесем законопроекти още днес, категорична бе Манолова.

Тагове: Новини