Начало/Мая Манолова: Заменете преговорите за въоръжаване с преговори за мир

Мая Манолова: Заменете преговорите за въоръжаване с преговори за мир

04.12.2023

Лидерът на Изправи се България, една от формациите в ЛЕВИЦАТА!, Мая Манолова изрази позицията си в подкрепа на наложеното от президента Румен Радев вето срещу предоставянето на български БТР-и за войната в Украйна. По думите на Манолова единствената позиция, която България трябва да заема е за мир, като полага усилия за преговори, а не за подклаждане на конфликта с още и още военни машини. Според нея износът и на тежка бронирана техника за Украйна единствено нагнетява напрежение и допринася за ескалация на конфликта, а не за неговото решаване.
В позиция в социалните мрежи тя коментира, че България поддържа в експлоатация едва около 150 БТР-60, а сега предоставя 100 на Украйна, лишавайки страната от още от ограничените ни средства за защита. Според лидера на Изправи се България тази техника може да се използва и при охраняването на границата или за бедствени ситуации.
„Затова настояваме парламентът да уважи ветото на президента, да спре опитите да ни въвлече в една чужда война и да замени преговорите за въоръжаване с преговори за мир!“ – завършва Мая Манолова и публикува снимка на БТР-ите и от парада по случай 6 май по-рано тази година.

Цялата позиция на Манолова във Фейсбук можете да намерите тук

Тагове: