Начало/Мая Манолова: Идва Видовден, ще има правителство на промяната

Мая Манолова: Идва Видовден, ще има правителство на промяната

13.06.2021

В следващия парламент ще има подобрена версия на Комисията по ревизията за секторите с най-големите аномалии, каза Манолова и призова бизнеса да бъде спокоен

Идва Видовден. Истината в един момент лъсва и това прави в момента служебният министър на икономиката с разкритията за ремонтите на язовирите. Ще има правителство на промяната, което да застане на страната на българските граждани и незабавно да се заеме с решаване на проблемите им и със смели реформи .

Това заяви председателят на Коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в предаването „Неделята на НОВА“.

Тя посочи основните приоритети на коалицията – повишаване на доходите, подкрепа за малките фирми, микропредприятията и младите семейства, съдебна реформа, модернизация на икономиката, достъпно здравеопазване.

Най-новата опорна точка на ГЕРБ е, че Мая Манолова с комисията си щяла да спре проектите, да прекрати договорите и нямало да се строят повече пътища, магистрали и водни цикли. Няма такова нещо. Почтеният бизнес може да бъде спокоен. Той очаква правила и прозрачност, не иска повече да плаща ангария по 40 %, а иска да работи спокойно. Това е, което ще му осигурим със следващото управление, категорична бе тя.

В следващия парламент ще има подобрена версия на Комисията по ревизията за секторите с най-големите аномалии, като шефове на държавни предприятия да вземат по-голяма заплата и бонуси от президента и от премиера. Дружества, които са се превърнали в отдели на ГЕРБ, партийни калинки, които са разположени на всички нива - това трябва да бъде извадено и прекратено. Вече не е достатъчно да кажем „Долу диктаторът!“, трябва да дадем решения за България, допълни Манолова.

Ще изчистим службите. Крайно време е да спрат да бъдат използвани за политическа употреба. Превърнали са се в отдели на партийната централа на ГЕРБ. Операцията „чисти ръце“ на вътрешния министър Бойко Рашков трябва да продължи и ако трябва службите да бъдат преосновани, допълни тя.

Манолова призова икономическия министър Кирил Петков да продължи разследването и да извади всички факти за ремонтирането на над 400 аварийни язовира, за които бяха отпуснати 500 млн. лв. през 2018 г. При управлението на ГЕРБ поискахме информация по ЗДОИ от шефа на ДКК и от икономическия министър, но ни беше отказана. Министърът и ръководството на ДКК тогава скриха истината, категорична бе тя.

В следващия парламент ще предложим създаването на анкетна комисия за установяване на случаите на незаконно подслушване. Разполагаме с документи, според които обикновени граждани и доброволци от „Изправи се.БГ“ са подслушвани незаконно с месеци. Предполагам, че това не е само с цел Борисов и ГЕРБ да са наясно какви са нашите следващи действия, но и за да изфабрикуват компромати, които да удрят или мен, или моят екип, каза още Манолова.

Тагове: Новини