Начало/Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ е алтернативата на “модела на чекмеджето” на Борисов

Мая Манолова: „Изправи се! Мутри вън!“ е алтернативата на “модела на чекмеджето” на Борисов

06.03.2021

Алтернативата на ,,модела на чекмеджето” на Борисов е нашият План за незабавна подкрепа на обикновените хора. За нас на първо място е повишаването на доходите на българските граждани. Това е ключът към решаването на демографската криза, защото няма млад човек, който да остане да живее и работи в България за 600 лв. Нашата цел е в следващите две години минималният месечен доход да стане 1000 лв. за работещ човек.

Това заяви Мая Манолова днес в Кюстендил, където откри предизборната кампания на коалицията „Изправи се! Мутри вън!“.

Имаме нашия план за подкрепа на малкия и средния бизнес, така че да се повишат доходите и да се запазят работни места, както и за по-добро здравеопазване. Ще има ревизия и на национално, и на местно ниво как са харчени публичните пари на обикновените хора. Те имат право да знаят как публичният ресурс се превърна в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера. Първият проект на решение ще е за създаване на Комисия по ревизията, допълни тя.

На въпрос защо не е в листата за Кюстендил, Манолова отговори, че е време за по-млади, по-активни и по-креативни хора. Има по-добри от мен и д-р Галина Таваличка, която е водач на листата, е пример за това, каза Манолова за водача на листата, която е кардиолог и лекар в COVID-отделението в града. Ние сме единственият субект, който поставя обикновените хора в центъра на усилията ни. Техните проблеми ще намерят своето решение и представителство в нашата платформа, допълни тя.

В тежките времена, в които живеем, България има нужда от млади, будни и активни хора. Ние сме гражданска платформа на обикновения човек и ние като граждани на България имаме дълг да бъдем активни, заяви Таваличка и подчерта, че сред приоритетите е и цялостната реформа в здравеопазването, така че пациентът да е в центъра и да се намалят доплащанията.

Манолова представи листата в Кюстендил. Водач е д-р Галина Таваличка – кардиолог и лекар в COVID-отделението. След нея е представителят на „Изправи се.БГ“ за Дупница – Вергил Коцев. След него е Благовест Заркин, който се е върнал със семейството си от Лондон в България. На следващи места са Марио Грахльов – активен млад човек и спортист, Любомир Стойков, политологът Ангел Ангелов и адвокат Ивайло Велинов.

Ще водим позитивна кампания, защото това е решението на листата. Кюстендил има нужда от промяна и тя ще започне от парламентарните избори. Ясно е, че властта ще използва всички методи за натиск и манипулиране на вота, но това нас не ни плаши, каза още Манолова.

Тагове: Новини