Начало/Мая Манолова: Имаме план за Агенция за Северозапада

Мая Манолова: Имаме план за Агенция за Северозапада

13.03.2021

Северозападът е приоритет за коалиция „Изправи се! Мутри вън!“. Ние имаме план, който включва създаване на Агенция за Северозапада. Нейната цел ще е да привлича инвестиции и проекти за развитие на района.

Това заяви във Враца Мая Манолова по време на откриването на кампания на „Изправи се! Мутри вън!“.

Ще върнем почтеността в управлението. Ще направим така, че когато властта и институциите обещаят нещо, то да се изпълнява. Повече няма да се раздават пари през прозореца на джипа на премиера. Парите вече ще следват гражданите, допълни тя и припомни, че в качеството си на омбудсман е съдействала за преоборудването на едно от отделенията в болницата във Враца.

Манолова подчерта, че основен приоритет на коалицията е повишаването на доходите на българските граждани. Целта ни е в края на мандата минималният месечен доход да достигне 1250 лв., а всички пенсии да се преизчислят. Подкрепата за малките и средните фирми е следващият ни приоритет. Това, което Борисов не поиска да направи – нормализиране на пенсиите и доходите, ние ще го направим, обясни тя.

Близо 30 млрд. евро ще влязат в България от ЕК по Плана за възстановяване и устойчивост през следващите години. Тези пари ще стигнат до хората и до бизнеса, а не да се насочват към стиропор, бетон, асфалт и тръби. Ще служат за модернизиране на икономиката, каза още Манолова.

Листата във Враца беше представена от водача Андрей Вълчев. Втори в листата е Емил Дойнов – предприемач, собственик на книжарница.

На трето място е земеделецът Георги Василев. След него е Мариела Стоянова, която е акушерка и е настоявала да се направи ремонт на родилното отделение на болницата във Враца. Тогава здравният министър Кирил Ананиев обеща, че ще има ремонт, но това не се случи. „Изправи се! Мутри вън!“ ще спре неизпълнението на казаното от властта, категорична бе Манолова.

Пети в листата е Ирена Митева – собственик на оптика, следвана от състезателката по спортна стрелба Десислава Бойчева.

На последно място е Владимир Попов – енергетик в АЕЦ „Белене“. Личният ми девиз е „Да сменим модела на Борисов!“, каза той.

Тагове: Новини