Начало/Мая Манолова: Имаме план по две депутатски заплати на малка фирма и по 2800 лв. подкрепа на домакинство

Мая Манолова: Имаме план по две депутатски заплати на малка фирма и по 2800 лв. подкрепа на домакинство

24.03.2021

Защо партийните централи имат ваксини, а личните лекари – не?, пита Манолова

Ние предлагаме план с 1,2 млрд. лв. за подкрепа за микрофирмите и домакинствата, който включва по една депутатска заплата за засегнатите от пандемията малки фирми, за стартиращите фирми - по две депутатски заплати и по 2800 лв. подкрепа за домакинство.

Това заяви Мая Манолова от коалицията „Изправи се! Мутри вън!“ в сутрешния блок по БНТ днес.

Ще създадем Комисия по ревизията на управлението на Борисов, на всички големи сделки и обществени поръчки и ще вземем привилегиите на депутатите и министрите. За начало ще ги свалим от служебните автомобили, допълни още тя.

Манолова показа в студиото списък на ГЕРБ с лица за ваксиниране през април.

Хората питат къде са ваксините, защо няма ваксинационни центрове и защо трябва да имаш връзки, за да получиш ваксина. Защо партийните централи имат ваксини, а личните лекари – не?, коментира тя. По думите й това не е списък за ваксиниране на членове на секционни комисии, защото е за април, когато няма да има секционни комисии, тъй като изборите ще са минали и че става дума за ваксинация с връзки, организирана от ГЕРБ.

Според нея ГЕРБ и Бойко Борисов дирижират кризата така, че пикът на заболеваемост да е около изборите, за да се изплашат хората и да не излязат да гласуват. Манолова разказа за посещение на Борисов в Кюстендил, при което са докарани и линейки с ваксини. Тогава председателят на Лекарския съюз в Кюстендил се възмути и написа отворено писмо до здравния министър, защото същевременно при личните лекари няма ваксини, заяви Мая Манолова.

Цялото „управление на кризата“ е Борисов да говори колко е опасно гласуването в пандемия. Важно е да отговорим на тази наглост, при която гласовете на хората са по-важни от страданието, фалитите на фирмите и човешките животи, категорична бе тя и посочи, че най-евтините ваксини, поръчани от Борисов, излязоха най-скъпо – България е с най-много починали и с най-много фалирали фирми, докато в съседна Румъния ваксини има и кризата се владее.

По думите на Манолова „Изправи се! Мутри вън!“ заедно с другите демократични субекти като „Има такъв народ“ и „Демократична България“, ще направят мнозинство в следващия парламент за подкрепа на домакинствата и малкия бизнес, за което могат да се отделят минимум 1,2 млрд. лв.

Снимка: Списък за ваксиниране, изготвен от ГЕРБ

Тагове: Новини