Начало/Мая Манолова: Имаме премиер беглец, който за два дни избяга четири пъти

Мая Манолова: Имаме премиер беглец, който за два дни избяга четири пъти

16.04.2021

Имаме си премиер беглец, който за два дни избяга от парламента четири пъти. С общи усилия, с гласовете на „Изправи се! Мутри вън!“, Демократична България и „Има такъв народ“ обаче беше прието премиерът да дойде следващата сряда и да докладва в парламента за Плана за възстановяване и устойчивост.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се! Мутри вън!“ Мая Манолова в телевизия „Седем осми“.

Депозирахме искане за изслушване на Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост, а той излезе в отпуск. После поискахме внасяне на Плана за възстановяване и устойчивост, защото никой не знае какво има в третия вариант на този проект. Половин час по-късно Борисов се разпореди да се изпрати плана, а Дончев беше цял ден в парламента, за да замести Борисов в обясненията. Ние обаче искаме да докладва премиерът, който не се е явявал в парламента година и половина, допълни Манолова.

Тя подчерта, че първият транш по Плана за възстановяване и устойчивост е 12,2 млрд. лв. и те трябва да стигнат до фирмите и домакинствата, за преоборудване на предприятията и дигитализация. Самият факт, че Томислав Дончев се опитва да не спази срока за представяне на Плана и на проектите към него, обрича българския народ тези пари да закъснеят и да не е известно кога ще дойдат, обясни Манолова.

Най-големият провал на Цвета Караянчева е, че позволи изпълнителната власт да се гаври с парламента, а премиерът – с нея персонално. Сега като има възможност да дойде Борисов в парламента, да го поставим на място, да докладва по важни за българския народ теми, би следвало тя да не пречи. Караянчева е най-яростната по отношение на това Борисов да не идва в парламента, каза още тя.

12 години ГЕРБ мачкаха българския народ. В момента сменят бордове на болници, назначават неизвестни хора, без квалификация. Сменят дори хората в библиотеките. Борисов си казва в записите – някой трябва да е смачкан, защото не е с него, подчерта Манолова.

Освен да извадим мутрите от властта и от институциите, трябва да покажем и техните кражби. Сигурна съм, че в Комисията по ревизията ще има много сигнали, но ние трябва да покажем, че Борисов си отива и повече няма да се върне и кражбите и корупцията ще спрат. Промяната е необратима и възможна, Борисов повече няма да е премиер, категорична бе Манолова.

Не ни е страх от бързи избори, готови сме, но трябва да се променят изборните правила. ГЕРБ ги е страх от народния гняв. В момента се опитват да тупат топката, да се изкарат жертва и да покажат, че не сме най-добрият парламент. Борисов беглецът иска да излезе в ролята на спасител, допълни тя.

Тагове: Новини