Начало/Мая Манолова: Комисията по ревизията показа как се работи – освети мръсните тайни на властта

Мая Манолова: Комисията по ревизията показа как се работи – освети мръсните тайни на властта

08.05.2021

Истерията да се осуетят заседанията на комисията показва колко ги е страх ГЕРБ от истината, каза Манолова

Комисията по ревизията започна да осветява мръсните тайни на властта и това стана именно в парламента, най-високата институция в държавата. Показахме как се прави, когато искаш да свършиш една работа. Комисията по ревизията се превърна във високоговорител на това, което хората си говорят и от което бизнесът се притеснява.

Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая Манолова пред бТВ.

Това е началото на края на този модел. След като един бизнесмен се реши да разкаже как е притискан от властта и как си е плащал за спокойствие, значи страхът си отива. Чу се и се видя как се натискат бизнеси, как се рекетират хора в България, как премиерът помага за износа на храни с проблеми в сертификатите, допълни Манолова.

По думите й депутатите от ГЕРБ са сковани от страх, а истерията да се осуетят последните заседания показва колко ги е страх. Постигнахме целта си – показахме напълно прозрачно, от най-високата институция в държавата, целият порочен модел. Тези неща бизнесът ги знае, но досега говореше за тях извън институциите. каза още Манолова.

Основните факти на двамата бизнесмени не си противоречат. Напротив, те разказват как се прави бизнес в България - ако не искаш да си мачкан и бизнесът ти да спре, трябва да си покровителстван от премиера, да участваш в забавления и рождени дни, да му се обаждаш през 10-15 дни. Истината ще я установят надлежните органи, посочи Манолова.

Голяма част от твърденията са проверяеми - кухите обороти, осигурени през покупко-продажби между изслушваните лица и техните фирми, зависимостите от местни депутати, схемите с внос и износ на храна, включително за фурмите, пристигнали от Арабските емирства. Те уж бяха дарение, както твърдеше министър тогава, а се оказаха добра търговска сделка с голяма печалба, по думите на бизнесмена снощи, заяви още тя.

Манолова заяви, че по време на заседанието на комисията е получавала сигнали от хора за схеми на властта, свързани с ловни стопанства, горски пътища, концесии и опорочени обществени поръчки.

Тя посочи, че следващото заседание на Комисията по ревизията е в понеделник, на 10 май, от 13:00 ч. Ще изслушваме регионалния министър Петя Аврамова заедно с шефа на „Автомагистрали“ и шефа на АПИ за милиардите публични пари, които влизаха в държавното дружество и за начина, по който бяха харчени, добави Манолова.

Тагове: Новини