Начало/Мая Манолова към Йорданка Фандъкова: Защо изборът на сметопочистващи фирми за столицата стартира година преди да изтекат договорите на вече наетите фирми?

Мая Манолова към Йорданка Фандъкова: Защо изборът на сметопочистващи фирми за столицата стартира година преди да изтекат договорите на вече наетите фирми?

07.09.2019

„Защо процедурата за избор на сметопочистващи фирми за София стартира в понеделник – година преди да изтекат договорите на вече наетите фирми“, попита Мая Манолова днес столичния кмет Йорданка Фандъкова пред журналисти в Южния парк, където заедно с доброволци стартира събирането на подписи.

По думите ѝ договорите изтичат през месец август, следващата година, а процедурата по избор на нови ще стартира в понеделник, 9 септември. Манолова попита кое налага това бързане. Договорите са на стойност близо 400 млн. лв. и за срок от 5 години – реално те ще прескочат мандата на следващия кмет и дори ще влязат с година напред в управлението на следващия. Манолова зададе и въпроса какво се случва с обещанието от предния мандат на Йорданка Фандъкова, че чистотата в града ще се поддържа от общинско предприятие.

Тя обяви още, че представянето на програмата ѝ ще бъде на 17 септември – Денят на София, а гражданите, които желаят да подкрепят кампанията ѝ, вече могат да го направят на специално разкрита за целта банкова сметка.
Банкова сметка, открита и обслужваща единствено целите на кампанията, с IBAN: BG49STSA93000026336648, "Банка ДСК" ЕАД

Тагове: Новини