Начало/Мая Манолова, Левицата!: Общинските съветници в София да не подписват празен чек на Фандъкова за 600 млн. лв.

Мая Манолова, Левицата!: Общинските съветници в София да не подписват празен чек на Фандъкова за 600 млн. лв.

16.05.2023

Идва смяна на караула и ще търсим отговорност от всички отговорни!


"Идват избори, хората гледат, не позволявайте съсипването на София поне през последните няколко месеца преди изборите. Идва смяна на караула и ще търсим отговорност от всички отговорни!”

Този призив отправи Мая Манолова от Левицата! по повод искането на столичния кмет Йорданка Фандъкова да се приеме капиталова програма на общината в размер на 600 млн. лв. преди държавния и общинския бюджет. Тя се обърна към всички общински съветници в София, дори тези, които определи като "от партиите, придворни на статуквото", защото ГЕРБ самостоятелно нямат мнозинство в общинския съвет.

Според Манолова кмета на ГЕРБ е поискала на изпроводяк да ѝ гласуват празен чек за 600 млн. лв. за инвестиции. За половин година, без бюджет от държавата, в последните си месеци като кмет, тя е поискала "не просто да довърши започнатите поразии като на жълтите павета, Шишман или трамвай 5, а и драстични увеличения в харчовете".  И от Левицата! посочиха примери как от 38,5 млн лв през 2022 г. за детски градини, сега до края на тази година от ГЕРБ искат да им се позволи да изхарчат 67 млн. лв. За ремонт на улици разходите скачат от 62,8 млн. лв., на 90 млн. лв. За транспорт увеличението е от 94,2 на 134 млн. лв.

“Тук не става дума просто за предизборен популизъм, а за гласуване на празен чек за огромни, раздути харчове в месеците до изборите, които ще свалят ГЕРБ от управлението на София.” заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова

Тагове: