Начало/Мая Манолова на среща с граждани от кварталите на София: Срещите ми с вас са най-ценното на кампанията

Мая Манолова на среща с граждани от кварталите на София: Срещите ми с вас са най-ценното на кампанията

19.10.2019

„Срещата ми с хората и разговорите с вас, гражданите на София, е най-ценното, което тази кампания ми даде. Благодарна съм за всеки един ден, прекаран с вас, защото научих много, видях много и ще започна работата си, ако бъде избрана за кмет, напълно наясно с най-належащите проблеми, които трябва да реша”.

Това заяви гражданският кандидат за кмет Мая Манолова при поредицата от срещи с граждани от „Западен парк”, „Младост”, „Студентски град” и „Люлин”.

Презастрояването в кварталите, разбитите тротоари, липсата на спортни зали, в които да тренират децата, мръсният въздух и липсата на места в детските градини, бяха основните проблеми, посочени от столичани при срещата им с Мая Манолова. Тя бе категорична, че няма да допусне повече нито една градинка, междублоково пространство или детска площадка да бъдат застроени и че в програмата ѝ е заложено приемане на цялостни подробни устройствени планове на кварталите и промяната им, в случаите, при които е нарушен балансът между обществения и частния интерес.

Манолова изброи и мерките, свързани с чистотата на въздуха, сред които – въвеждане на бял билет за безплатно пътуване в дните с високо замърсяване, редовно миене на улиците и др.

По отношение на липсата на места в детските градини (около 7 000 са в листата на чакащите), тя увери, че изграждането им е пред скоба и че до края на четиригодишния ѝ мандат, ще има градина за всяко дете.

Мая Манолова увери още, че ремонтът и изграждането на тротоари в кварталите ще е топ пет на приоритетите ѝ като кмет на София.

Галерии снимки: Парк „Студентски“, „Младост“ 1, „Люлин“

Тагове: Новини