Начало/Мая Манолова: Нинова да каже с подкрепата на ГЕРБ и ДПС ли ще прави правителство

Мая Манолова: Нинова да каже с подкрепата на ГЕРБ и ДПС ли ще прави правителство

08.01.2023

Тези, които казват, че искат да съставят правителство с третия мандат - ДБ, Български възход, БСП трябва да излязат и да признаят, че за него трябва подкрепа от ГЕРБ и от ДПС. Връщане на ГЕРБ във властта ще е тежък удар срещу хората от площадите през 20та година. И партиите, които твърдят, че са част от промяната ще понесат щета - и за ДБ, ако се прегърнат с ГЕРБ, и за БСП, акозабравят битката, която са водили във времето.

Това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова в Денят започва с Георги Любенов.
Тя посъветва ДБ и БСП да не приемат такава подкрепа от ГЕРБ и от ДПС, защото това ще означава марионетно правителство с тяхно участие." - заключи Манолова.
"Докато БСП е пета сила, може само да е присъдружна на някоя от останалите партии. А има нужда от ляво управление, силна левица, която да сложи юзди на монополите, да сложи на място корпорациите и да повиши доходите."
Така коментира лидерът на Изправи се България нуждата от силно ляво обединение. Според нея БСП под ръководството на Нинова е загубила достоверност като партия на мира, на солидарността и справедливостта, а лявото обединение ще се случи с или без БСП, защото обикновените хора, пенсионерите, работещите, имат нужда от силна лява партия, защото в момента парламентът дори не намери време да приеме текст в КСО, според който минималната заплата да е равна на половината от средната, а повишението на минималната заплата не става след предложение от Народното събрание, а благодарение на служебното правителство.

Тагове: