Начало/Мая Манолова: Няма да допусна нехуманно отношение към животните

Мая Манолова: Няма да допусна нехуманно отношение към животните

17.10.2019

„Пред Националната координационна мрежа, която обединява 30 организации за защита на животните, поех конкретни ангажименти, че като кмет няма да допусна нехуманно отношение към животните в столицата.“

Това заяви независимият кандидат за кмет на София Мая Манолова в Южния парк, където се срещна с представители на Националната координационна мрежа.

„Ще предизвикам пълна ревизия на столичната фирма „Екоравновесие“ и на условията, при които се отглеждат кучетата в приюта в Долни Богров“, допълни Манолова.

Тя бе категорична, че животните заслужават хуманно отношение.

„Общината харчи достатъчно пари, така че могат да се осигурят нормални условия“, заяви гражданският кандидат.

Според нея „трябва специален контрол и за хората, които отглеждат животни и след това ги изхвърлят на улицата, защото оттам се появяват бездомните кучета в нашия град.“

„Трябва контрол и трябват тежки санкции за всеки, който си позволи да изхвърли животно, което се е наел да отглежда“, категорична бе Манолова.

„Ще имам активна позиция, докато нещата не се наредят по начин, по който да гарантира нормално отношение към животните в столицата и все по-малко бездомни кучета по улиците“, завърши извазването си тя.

Галерия „Южен парк“

Тагове: Новини