Начало/Мая Манолова: Обществото очаква почтено управление на промяната, а не на статуквото

Мая Манолова: Обществото очаква почтено управление на промяната, а не на статуквото

30.07.2021

Няма да подкрепим кабинет с влияние на ГЕРБ, ДПС и олигархични кръгове, заяви Манолова

Ние не желаем министри и властови позиции и не предлагаме хора за кабинета, повтори Манолова позицията на формацията

Обществото очаква почтено управление на промяната, а не на статуквото. Няма да подкрепим кабинет, в който с просто око се вижда влияние на ГЕРБ, ДПС, олигархични и приятелски кръгове на досегашната власт. Политиките са важни, но са важни и хората, които ще ги реализират. Очакваме високият стандарт, поставен от служебното правителство, да бъде продължен и да го видим в персоналния състав. Ние ще се съобразим с волята на българските граждани да има нормалност, стабилност, почтено управление на промяната, а не на статуквото.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова пред медиите в парламента.

Обществото очаква формациите на протеста – „Има такъв народ“, Демократична България и „Изправи се БГ! Мутри вън!“, а не на статуквото, да са ядрото на следващото правителство. Война между трите формации не отговаря на очакванията на българските граждани, каза още тя, като добави, че „Изправи се БГ! Ние идваме!“ не желае министри, властови позиции и не предлага хора за кабинет.

Ще поискаме споразумение с ясен времеви хоризонт за поетите ангажименти за съдебната реформа и социалните политики. Настояваме за ясен ангажимент, че това ще бъде правителство на промяната, което няма да допусне влияние на ГЕРБ, ДПС, олигархията и задкулисието, допълни Манолова.

Очакванията са за почтено правителство на промяната. Ако има опити за подмяна на волята на гражданите на протеста и на волята на българския народ, ние ще реагираме. Полагаме всички усилия да има кабинет, какъвто хората очакват, категорична бе тя.

Отговорността за съставяне на кабинет е на първата политическа сила. Те ще правят правителство на малцинството. 13-те гласа на „Изправи се БГ! Ние идваме!“ в нито една конфигурация не са решаващи. Ние не желаем министри, властови позиции, не предлагаме хора за кабинета, повтори Манолова позицията на формацията.

Тагове: Новини