Начало/Мая Манолова от Калофер: Държавата е длъжник на животновъдите

Мая Манолова от Калофер: Държавата е длъжник на животновъдите

24.09.2022

„Ние сме активни и сме там, където има проблем не само в предизборна кампания, но от Изправи сме България сме единствената партия която е на терен и подкрепя хората с кауза – борим се за правата на пенсионерите, бяхме и в КЕВР да се борим срещу драстичното повишаване на парното, тока и водата, ние сме там, където се секат безразборно горите, подкрепяме всички социални групи, които имат нужда от помощ“ – това заяви лидерът на Изправи се България Мая Манолова на животновъдния събор край Калофер. Производителите на мляко и месо са едни от хората, които са загърбени от държавата. По думите на Манолова България разполага с огромен потенциал и ресурси в тази посока и не се прави достатъчно от държавата, за да се подкрепи този бранш.

„В краткия живот на 46-ия парламент, ние бяхме тези, които предложихме 60 млн лева за животновъдите и за земеделските производители. Смятам, че държавата е длъжник на животновъдите “ – допълни Манолова. Държавната подкрепа в сравнение с европейската е минимална.

След 2 октомври екипът на Изправи се България предвижда да въведе регламент, който да ограничи печалбите на търговските вериги и да намали надценките, които убиват реално българските производители.

По време на срещата председателят на Изправи се България изрази възмущението си от безпринципните коалиции, в които се влиза единствено за реализиране на партийни и лични интереси. Според Манолова хората отдавна са разочаровани от големите партии, които предадоха своите избиратели и националния интерес.

Темата за войната в Украйна бе определена като разломна линия на предстоящите избори. Изправи се България стоят категорично зад провеждане на мирни преговори и определят себе си като партия на мира. Наред с воденето на такава външна политика, от формацията предвиждат незабавни мерки за спасяване на българите по време на очакваните кризисни есенни и зимни месеци. Спасителният план включва пет основни стъпки, част от които е внасяне на Закон за извънредната ситуация в енергийния и водния сектор. В проекта на закона са заложени компенсации от държавата за всички енергийно бедни, които са в невъзможност да изплащат свръхвисоките енергийни сметки и регулации по тяхното разсрочване, така че да не се трупат лихви. Въвеждане на регулиран пазар на цялото вътрешно потребление на електроенергия, таван на цената на основни хранителни продукти, а също и на бензина и дизела.

По повод растящата подкрепа за Изправи се България според последните социологически проучвания, Манолова подчерта, че неведнъж са били ощетявани от такива агенции, но на избори се виждат резултати –„Сега на 2 октомври хората ще направят полезния за себе си избор и ще изберат тази партия, която работи за техните интереси и е доказала във времето, че не ги предава“.

По време на събора в гр. Калофер представиха себе си и каузите, които защитават водачът на листата за Пловдив област – г-н Николай Пусалски и втора в листата адв. Албена Белянова, родом от гр. Калофер.

Тагове: