Начало/Мая Манолова: Очакваме през следващите седмици да има разкрити злоупотреби във всички ревизирани сектори

Мая Манолова: Очакваме през следващите седмици да има разкрити злоупотреби във всички ревизирани сектори

15.04.2021

Очакваме през следващите седмици да има разкрити злоупотреби във всички ревизирани сектори, включително за незаконно харчене на пари от държавния бюджет с решения на Министерския съвет. Комисията по ревизията ще включва представители на всички парламентарни групи.

Това заяви председателят на парламентарната група на "Изправи се! Мутри вън!" Мая Манолова преди да внесе проекта на Решение за Комисията по ревизията.

Внасяме и проект на Решение за изслушване на премиера Борисов по Плана за възстановяване и устойчивост. Българските граждани имат право да знаят какви мерки и действия предвижда правителството за милиардите левове, които ще влязат в България от Европа. Трябва да знаят отговора на въпроса защо правителството на Борисов и лично Томислав Дончев саботираха внасянето на този план в срок в европейските институции. Това е наказателна акция срещу българския народ, заяви още Манолова.

Тя подчерта, че от "Изправи се! Мутри вън!" ще настояват за широко обсъждане на Плана в парламента с участието на работодатели, браншови организации, представители на Националното сдружение на общините. Ще настояваме всички заинтересовани субекти да могат да изразят своето мнение и в Плана да са включени секторите туризъм и транспорт, както и средства за иновации, които да стигнат до българския бизнес, допълни Манолова.

На председателски съвет след първото пленарно заседание на 45-то Народно събрание бяха приети двете предложения за дневния ред на "Изправи се! Мутри вън!".

Утре ще се разгледа приемането на Комисията по ревизията на управлението на Бойко Борисов, за да стане ясно как са харчени парите на българските граждани. На първо място ще се проверят похарчените пари от последната година, а след ще има ревизия на черните каси на властта, каза Манолова пред медиите.

Второто прието предложение е за изслушване на Бойко Борисов за Плана за възстановяване и устойчивост, обясни тя.

Утре пленарното заседание ще започне с изслушване на премиера Борисов, който не е идвал в парламента от повече от година. Вече има председател на парламента и ръководство на парламента, които не толерират подигравките на изпълнителната власт със законодателната власт, категорична бе Манолова.

Тагове: Новини