Начало/Мая Манолова: Поканихме Демократична България на консултации за сближаване на позициите

Мая Манолова: Поканихме Демократична България на консултации за сближаване на позициите

28.07.2021

Изпълнението на нашите условия и приоритети в програмата на следващото правителство ще определя подкрепата ни, каза Манолова 

Поканили сме парламентарната група на Демократична България за сближаване на позициите, които да не позволят подмяна на вота на българския избирател. Хората искат стабилност, нормалност, сигурност и очакват да бъде създадено и подкрепено правителство на промяната, което да застане на тяхна страна и да започне с решаването на най-неотложните проблеми на българските домакинства.

Това заяви председателят на парламентарната група „Изправи се БГ! Ние идваме!“ Мая Манолова в изказване от парламентарната трибуна.

Хората очакват правителство, в което ГЕРБ и ДПС да нямат влияние. Няма да подкрепим кабинет, в който се вижда дългата ръка на ГЕРБ и на ДПС. Това ще се види ясно при предлагането на персонален състав. И при най-малкото съмнение, че в това Народно събрание се готви подмяна на очакванията на българските граждани и ангажиментите към тях, ние няма да участваме. Ще разобличим всеки опит да бъдат излъгани българските избиратели, допълни Манолова.

Очакванията са правителството да бъде излъчено от най-голямата парламентарна група, да бъде подкрепено от формациите на протеста и да има ясно разграничение от досегашните практики и от корупционния модел, наложен в последните години, каза Манолова.

Изпълнението на нашите условия и приоритети в програмата на следващото правителство ще определя подкрепата ни. Става дума за истинска, дълбока, съдебна реформа. Тя да не бъде ограничена до промени в българската Конституцията и конституционен дебат и да включва конкретни законодателни промени в краткосрочен план, които да дадат възможност за смяна на ВСС и на главния прокурор, посочи тя.

Сред приоритетите Манолова посочи и ревизията на управлението на ГЕРБ. Хората очакват истината за разхищенията на кабинета Борисов да станат достояние. Цялата информация за тях да бъде известна на българския народ и да се носи отговорност от всички лица, участвали в разхищението на милиарди левове на българския данъкоплатец, подчерта тя.

Поставили сме и нашите условия за промяна в социалната политика. Сред тях са преизчисляване на всички пенсии от 1 октомври, подкрепа за раждане на първо, второ и трето дете по 2000 лв., 3000 лв. и 4000 лв., увеличаване на втората година от майчинството, 10 хил. лв. за второ и трето дете, ако единият родител се осигурява в последните две години, каза Манолова.

Тагове: Новини